NOVA STRANICA

Najvažnije kod Volkswagenovog potpuno električnog koncepta je platforma

19.09.2016 u 17:10

Bionic
Reading

Bombastično najavljivani VW kompakt prvi je u nizu mnogih takvih vozila na novoj ‘strujnoj podlozi’

“Think New” (Misli novo), službena je tema ovogodišnjeg nastupa Volkswagena na salonu automobila u Parizu, u sklopu kojeg najavljuju revolucionarni kompakt koji bi trebao biti značajan poput Bube, kažu.

Najvažnije kod njega je MEB, potpuno nova platforma za električne automobile rađena oko baterije. Zašto je toliko važna? Zato jer Volkswagen zna koristiti platforme, bio je među prvim proizvođačima koji je shvatio njihovu važnost za proizvodnju automobila i rezanje troškova.

Također, riječ je o proizvođaču koji je bio pionir u modularnim platformama te je njegova MQB platforma koja omogućila proizvodnju velikog broja modela na istoj bazi. Ukratko, MEB će utrti put za buduće električne Volkswagene

Prema nekim najavama, automobili na MEB platformi, od kojih će prvi biti serijsko vozilo bazirano na konceptu koje nas očekuje u Parizu, moći će prelaziti i do 600 kilometara s punom baterijom.

Sigurno je da će predstavljanje koncept pomoći preslagivanju tvrtke, koje će, prema nedavnim izjavama CEO-a Matthiasa Müllera za njemački poslovni tjednik Wirschafts Woche, trajati tri godine.

444440,444138,441424,433623