JEDAN OD RIJETKIH

Najpoznatiji streamer Fortnitea zarađuje 500.000 dolara mjesečno, ovo je tajna njegovog uspjeha

01.04.2018 u 17:40

Bionic
Reading

Poznati streamer Tyler 'Ninja' Blevins pred tisućama obožavatelja igra super popularnu videoigru Fortnite, a u nedavnom je intervjuu otkrio tajnu svojeg uspjeha, kao i niz vrlo važnih životnih odluka

Njegovo ime je Tyler Blevins, no mnogi ga poznaju po pseudonimu Ninja. Blevins svakog dana po nekoliko sati igra Fortnite, a sve uživo prenosi putem poznate streamerske stranice Twitch. Ninja je nedavno u suradnji sa još jednim popularnim streamerom Drakeom razorio Twitchev rekord gledanosti te je za CNBC otkrio koliko mu se cijeli posao isplatio.

Prijenos uživo

Ninja zahvaljujući velikoj vještini ugri i nepokolebljivoj karizmi mjesečno zarađuje oko 500.000 dolara. Blevins je, doduše, naglasio da velika većina prihoda dolazi od pretplatnika Twitcha i Amazon Primea, premijske usluge koja za određeni iznos korisnicima ovih web odredišta daje dodatne povoljnosti. Twitch, naime, svakom gledatelju daje mogućnost doniranja proizvoljne svote streameru, kao i 'pretplatu' koja mu daje povlastice poput izraženog imena u grupnom chatu i/ili ekskluzivnih emotikona. Drugi veliki izvor prihoda mu su YouTube, Instagram i Twitter, gdje Brevins također ubire prilično zadovoljavajuću svotu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ninja

'Sva ova mjesta su glavni izvori mojih prihoda. Ugovor koji imam sa Amazon Primeom i Twitch Primeom je nevjerojatan. Twitch Prime ljudima omogućuje da u nekim igrama dobiju ekskluzivne predmete, a nedavno su potpisali ugovor sa Fortniteom koji je jedna od najigranijih igara na planeti. To je među ostalim razlog zašto jako puno ljudi dolazi gledati moje prijenose.' izjavio je mladi streamer.

Unatoč iznenađujućem uspjehu, Blevins je svim mladim streamerima koji žele ići njegovim stopama dao jedan vrlo važan savjet: 'Školujte se i ostanite u školi!' Dvadesetšestogodišnjak je također jasno naglasio da nije sve u streamingu rekavši 'Zadržao sam posao kojim sam se bavio, te ostao na fakultetu, čak i nakon što sam postao slavan. Nastavio sam raditi na svojoj budućnosti paralelno sa natjecanjem u videoigrama te prijenosima uživo putem Twitcha'.

'Svi klinci koji misle da mogu sve odbaciti te posvetiti se samo igranju videoigara su u krivu. Streamanje i natjecanje u videoigrama postaju vrlo kompetitivna karijera, što znači da pored igranja videoigara morate osigurati svoju budućnost te razmišljati na duge staze.'

GEJMING

Jeste li zaigrali ove besplatne mobilne pasijanse?

Pogledaj galeriju

Svi žele biti Ninja

Naravno, mnogi će pomisliti da je osobi koja zarađuje 500.000 dolara mjesečno lako govoriti ovakve stvari, no čini se da Blevins iza svega ovoga zbilja stoji. Život streamera je vrlo, vrlo težak te svakim danom postaje sve teži, no uzevši sve okolnosti u obzir, nije čudno da hrpa mladih želi ići Blevinsovim stopama.

Pola milijuna dolara mjesečno je plaća koja bi malo kome teško sjela.