IZLOŽBA U GOSTIMA

Najbolje fotke svemira iz cijeloga svijeta u Zagrebu!

21.09.2012 u 15:38

Bionic
Reading

U četvrtak, 13. rujna, u Tehničkom muzeju u Zagrebu otvorena je izložba 'Najbolja astronomska fotografija godine' u organizaciji British Councila u Hrvatskoj i Tehničkog muzeja u Zagrebu

Otvaranje izložbe predavanjem je popratio Ante Radonić, voditelja planetarija Tehničkog muzeja. Postavom u Zagrebu ova izložba završava svoju hrvatsku turneju započetu u vrijeme Festivala znanosti 2012. u sklopu koje je posjetila Rijeku, Pulu i Dubrovnik.

Izložba uključuje pobjedničke fotografije u različitim kategorijama iz natjecanja koje svake godine organizira Kraljevska zvjezdarnica u Greenwichu u suradnji s časopisom Sky at night. Natjecanje je svake godine otvoreno amaterskim fotografima iz cijelog svijeta i njihovim fotografijama objekata iz našeg Sunčevog sustava ili iz dubokog svemira.

Ako niste pogledali izložbu, još uvijek nije kasno – bit će otvorena do 14. listopada. Možda vam kao inspiracija za posjet posluži izbor od pet prekrasnih pobjedničkih fotografija koje vam predstavljamo u fotogaleriji desno, a koje nam je za ovu priliku ustupio organizator.

Jedna od 12 finalistica ovogodišnjeg natjecanja, čije pobjednike možete vidjeti na ovom linku, bila je i Dunja Županić iz Daruvara. Njezinu fotografiju objavio je časopis Mirror. Član žirija, voditelj zvjezdarnice u Greenwichu Marek Kukula, ljetos je bio gost Festivala znanosti 2012, a tom prigodom dao je intervju za tportal (koji možete pročitati u povezanim vijestima dolje desno: 'Bez kritičkog mišljenja postajemo poslušnici!').