NE MORAJU SAMO VELIKI

Nabava.net u pohodu na regiju

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 02.07.2012 10:52
  • Objavljeno 29.06.2012 u 10:35
Ponuda.rs

Ponuda.rs

Izvor: Screenshot / Autor: Aplos

Mala zagrebačka tvrtka pokrenula je inačicu svog sitea u Srbiji. Žele za godinu dana postati vodećom regionalnom tražilicom u segmentu tržišta koji pokrivaju

S radom je krenula usporedna tražilica Ponuda.rs, srpska inačica domaćeg sajta Nabava.net. Izgledom i funkcionalnošću je identična, no sadržajem u potpunosti prilagođena tržištu Republike Srbije.

Širenje na regiju pripremalo se neko vrijeme, a upravo srpsko tržište je prepoznato kao tržište s potencijalom. 'Želimo to iskoristiti', kaže Šime Essert, direktor tvrtke Aplos koja stoji iza projekta, 'internet u Srbiji koristi znatno veći broj ljudi nego u Hrvatskoj. Želimo da oni postanu naša nova publika.'

Pripreme za iskorak na tržište u susjednoj državi trajale su oko deset mjeseci. 'Tehnologiju smo već imali, trebalo ju je samo prilagoditi za višejezičnost', objašnjava Essert. Troškovi - oko sto tisuća kuna, prema njegovoj procjeni - bili su vezani isključivo uz programiranje, odnosno prilagodbu sustava.

Aplos

Aplos

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na projektu u Srbiji je zasad radi jedna osoba. Otvaranje ureda zasad nije u planu, ali ambicija ne nedostaje. 'Cilj je postati vodeća regionalna tražilica', kaže Essert, 'u Srbiji postoji već konkurencija. Međutim, vjerujemo da, obzirom na dosadašnje iskustvo, možemo postati lider na tom području. Postavili smo rok od godinu dana.'

Sadržaj sajta konstantno se nadopunjava, pa u Aplosu očekuju kako bi ubrzo Ponuda.rs trebala postati središnje mjesto na kojem će se moći naći ponuda većine srbijanskih trgovina informatičkom opremom, ali i kućanskim aparatima i ostalom tehnikom.

Kao i Nabava.net, Ponuda.rs na jednom mjestu nudi informacije vezane za odabir i kupnju određenog artikla. Recimo, popis trgovina koje imaju određen proizvod, u kojem roku je proizvod raspoloživ, koji su uvjeti plaćanja i dostave te naravno cijenu proizvoda i slično. Uz to, proizvodi se mogu razvrstati prema popularnosti, cijeni, nazivu ili broju trgovina koje taj proizvod imaju.

Nabava.net djeluje dulje od 11 godina. Po podacima koje je objavio Aplos, mjesečno bilježi više od 154 tisuće jedinstvenih posjetitelja. Prema podacima Gemiusa za travanj ove godine, bila je na 68. mjestu, s dosegom od 2,8 posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi