OPSEŽNA BAZA

Na ovoj web stranici možete pogledati skoro sve muzeje automobila na svijetu

03.10.2016 u 15:17

Bionic
Reading

Motoring Museums’ Lighthouse stranica je mađarskog povjesničara automobila na kojoj se nalazi preko tisuću muzeja diljem svijeta. Sve besplatno i sve dostupno na klik

Na adresi www.automuseums.info svi ljubitelji povijesti automobila mogu naći čak 1063 muzeja koja se bave oktanima. Osim automobilima na stranici je moguće naći muzeje koji se bavi motociklima, a sadržaj je potpuno besplatan, jedino je potrebna registracija.

Svi su muzeji navedeni svojim pravim imenom i prijevodom na engleski, a lokacije su dostupne na Google mapama. Uz svaki muzej nalazi se kratki opis postava i okolice zgrade, a uz neke je moguće naći i linkove koji vode prema člancima koje su napisali novinari ili posjetitelji.

Sve na jednom mjestu
Bilo da je riječ o maloj privatnoj kolekciji koja se može razgledati, ili o velikim službenim muzejima poput Alfina ili Porscheovog, sve je na jednom mjestu. Na žalost, nema aktualnih blog postova i članaka, prije svega jer se autor bavi održavanjem baze podataka. Autor stranice, Mađar Pál Négyesi, jedan je od pisaca članaka za Beaulieu automobilsku enciklopediju i međunarodno priznat stručnjak za povijest automobila.