BUG FUTURE SHOW

Na BFS-u se predstavio HP Inc. uz pripadajuće novitete

28.01.2016 u 15:37

Bionic
Reading

U okviru konferencije Bug Future Show 2016 predstavljena je nova kompanija HP Inc. uz pripadajuće novitete. O kompaniji i poslovnim planovima govorio je Primož Polajnar, direktor HP Inc. Adriatic dok je Elena Andonovska Popadinovska, Printing Category Manager za istočnu i južnu Europu prezentirala novosti u segmentu HP pisača. Nikola Puljiz, Distribution Business Manager, otkrio je novosti, poboljšanja i dopune u segmentu osobnih računala i tableta

Novitete čini i HP EliteBook Folio, za kojeg kompanija navodi da je njihovo najlakše i najtanje prijenosno računalo ikad. Od nagrađivanog modela HP EliteBook 1020 je tanji za 21 posto uz 15 posto manju masu. Ovaj 12,5-inčni prijenosnik s kućištem od aluminija je tako mase manje od kilograma i debljine svega 12,4 milimetra.

'Samo zato što netko upotrebljava računalo na poslu, ne znači da mora žrtvovati svoju želju za zanimljivim, tankim i laganim uređajem', rekao je Nikola Puljiz, Distribution Business Manager, HP Inc. 'Stoga smo dizajnirali HP EliteBook Folio, najtanje i najlakše prijenosno računalo poslovne klase na svijetu, koje korisnicima nudi najbolje od obaju svjetova; vrhunski dizajn kakav korisnici žele te visoku razinu sigurnosti uz sposobnost da udovolji potrebama IT-a.'

Zaslon prijenosnika je dostupan i u 4K UHD verziji s gustoćom piksela od 352ppi. Srce mu čini Intel Core M vPro čip, koji uparen s Windows 10 OS-om osigurava do 10 sati trajanja baterije na jednom punjenju. EliteBook Folio integrira još i HP Premium tipkovnicu, Windows 10 ClickPad te dva USB-C priključka.

Što se tiče dostupnosti u RH, očekuje se cijena od oko devet tisuća kuna u ožujku ove godine.


Također je prezentirano najtanje i najlakše 'konvertibilno' računalo dijagonale 15,6", HP Spectre x360. Ovo računalo je već predstavljanjem na ovogodišnjem sajmu CES osvojilo priznanja i nagrade, a osmišljeno je s naglaskom na multimediju. Tome u prilog idu 4K zaslon te audio sustav za koji je zaslužan Bang & Olufsen.

'Kvaliteta zaslona – uključujući razlučivost, osvijetljenost i kontrast – sve je više važna korisnicima koji izrađuju i pregledavaju multimedijalni sadržaj na svojim osobnim sustavima, a osobna računala nisu iznimka', rekao je Nikola Puljiz, Distribution Business Manager, HP Inc. 'Kako bi isporučio nevjerojatno iskustvo, HP Inc. uvodi zaslone OLED i 4K na novo računalo HP Spectre x360 od 13,3 inča i konvertibilna osobna računala od 15,6 inča.'

HP Spectre x360 integrira i Intel Core i5 i i7 procesore šeste generacije, uz Intel Iris grafiku te do 16GB radne memorije. Što se tiče trajanja baterije, na izvedbi s FullHD zaslonom ona traje do 13 sati, a na 4K izdanju traje do 9,5 sati.

HP Spectre x360 dijagonale zaslona od 15,6 inča bit će dostupan od veljače 2016. na adresi hp.com i BestBuy po početnoj cijeni od 9.799 HRK s PDV-om.


HP Elite x2 je pak prvi tablet na svijetu koji kombinira sigurnost i jednostavnost upravljanja s 'nevjerojatnim dizajnom'. HP Inc. ga naziva i 'prvim pravim poslovnim tabletom na svijetu'.

'Tablet HP Elite x2 je tanak, lagan i snažan, jednostavnog i elegantnog izgleda koji će korisnici obožavati. Istovremeno ima karakteristike trajnosti, jednostavnog održavanja i upravljanja te sigurnosti koje su potrebne IT službama kako bi ostvarile pravu mobilnu produktivnost', rekao je Nikola Puljiz, Distribution Business Manager, HP Inc.

Ovaj uređaj također krasi kućište od aluminija, tanko svega 8,1 milimetar uz masu manju od 900 grama. Elite x2 koristi Intel Core M vPro procesore šeste generacije, kao i SSD tehnologiju. To u konačnici znači manje zagrijavnja i tihi rad, jer nema ventilatora i pokretnih dijelova. I u ovom tabletu je zvuk osmišljen u suradnju s audio kompanijom Bang & Olufsen, s posebnim naglaskom na bolje konferencijske pozive.

Kako bi bio istinskog poslovnog karaktera, Elite x2 integrira i 4G LTE modem, aktivnu olovku za upravljanje sadržajem i niz drugih poslovnih karakteristika. HP Elite x2 1012 dostupan je još od siječnja 2016. po početnoj cijeni od 7.999 HRK s PDV-om, u koju ulaze HP-ova putnička tipkovnica i HP-ova aktivna olovka sa značajkom App Launch.