OSC HACKATON

Možete li iskodirati društveno odgovornu aplikaciju u 24 sata?

16.09.2015 u 07:06

Bionic
Reading

Četvrti 'OSC Hackathon' započet će 10. listopada u coworking prostoru smještenom u Poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku. Radni dio natjecanja trajat će 24 sata. Traže se društveno odgovorne aplikacije

Okupljanje sudionika i priprema počet će u subotu, 10. listopada, u 9 sati. Cijeli program, zajedno s odlučivanjem žirija, proglašenjem pobjednika i kratkim druženjem natjecatelja i organizatora traje do 19 sati sljedećeg dana. Tijekom trajanja hackathona svi će sudionici imati osiguranu hranu i piće.

Riječ je o natjecanju otvorenog tipa, što znači kako posjetitelji mogu promatrati timove kako rade ukoliko ih ne ometaju. Mogu se prijaviti svi zainteresirani, neovisno o zemlji iz koje dolaze, sve do 30. rujna u podne.

Natjecatelji će biti podijeljeni u dvije kategorije:

1) seniori (iskusni IT stručnjaci koji žive od svog znanja)
2) juniori (srednjoškolci, studenti i svi ostali koji se zainteresirani za razvoj programskih rješenja)


U svakoj kategoriji natjecat će se maksimalno 12 timova, svaki s maksimalno četiri člana, što znači kako ukupno neće biti više od 96 natjecatelja.

Timovima će biti predstavljen problem iz domene društvene odgovornosti te će se tražiti razvijeno programsko rješenje. Detalji konkretnog problema, kao i kriterija evaluacije, ostat će tajna do dana natjecanja kada će svi timovi u isto vrijeme dobiti zadatke.

Nakon 24 sata kodiranja, sedmeročlani žiri evaluirat će sve radove te će nakon odmora i predstavljanja svih radova proglasiti pobjednike. Nakon proglašenja pobjednika slijedi druženje uz umrežavanje, kreiranje novih poznanstava i zabavu za sve sudionike.

Za seniore su predviđene novčane nagrade:

1. mjesto: 4.000 kn po članu tima
2. mjesto: 2.000 kn po članu tima
3. mjesto: 1.000 kn po članu tima

Što se juniora tiče, na raspolaganju je tek nagrada za prvo mjesto: poklon vrećica sponzora.

Službeni hashtag događaja je #OSChackathon.

Više:OSC Hackaton