OTVORENE OPCIJE

Kupili biste hrvatski električni automobil? Nije nemoguće, evo i kako

14.03.2017 u 18:51

Bionic
Reading

Vlasnik Dok-Inga i spiritus movens cijele tvrtke izjavio je kako razvija novu generaciju svog električnog automobila za grad, ali kako njegova velikoserijska proizvodnja ovisi o financijama

Slijedom vijesti da će se u Hrvatskoj sprema serijska proizvodnja novog hrvatskog električnog automobila u režiji tvrtke Dok-Ing, kontaktirali smo ih i upitali kakva je zapravo situacija.

Vjekoslav Majetić, vlasnik Dok-Inga i spiritus movens zamisli o proizvodnji malog električnog automobila za tportal je izjavio da njegova tvrtka trenutačno proizvodi skutere, pokrenuta je maloserijska proizvodnja Tom-Toma (električnog vozila za komunalne i poslovne namjene, op. a.) te razvija malo vozilo, no proizvodnja ovisi o investitorima.

Majetić je dodao kako je YD, kako bi se trebao zvati novi automobil koji razvijaju u Dok-Ingu, nasljednik malog gradskog vozila veličine XD-a. Dakle, grubo rečeno radi se o automobili nešto malo većem od Smarta. Majetić je još naglasio kako se nada da će novi YD biti službeno predstavljen sljedećeg proljeća, dakle za godinu dana.