ESPORTOVI

Mobilna verzija Call of Dutyja dobit će turnir vrijedan milijun dolara

23.04.2020 u 10:22

Bionic
Reading

Kompetitivni Call of Duty za smartfone dobit će svoj međunarodni turnir, a kvalifikacije će početi 30. travnja

Call of Duty: Mobile brzo je postao jednom od najvećih mobilnih igara na svijetu, a uskoro bi mogao dobiti i prvi veliki turnir. Activision je službeno najavio Call of Duty: Mobile World Championship 2020 Tournament, kompetitivni turnir u popularnoj mobilnoj pucačini. Turnir će se protezati kroz dulje razdoblje te će imati nagradni fond od više od milijun dolara koji uključuje novčane nagrade i kozmetiku unutar igre.

Kvalifikacije za turnir počet će 30. travnja te će trajati svo do 24. svibnja. Više detalja o vremenu održavanja, mogućnosti praćenja i načinu na koje nagrađivanje funkcionira bit će objavljeno kasnije. Trenutno se, sudeći prema službenim stranicama igre, može saznati više o tome kako postati natjecateljem.

Call of Duty za smartfone je free-to-play mobilni hit koji je u prvom tjednu dana sakupio preko 100 milijuna downloada. Premda su pucačine na smartfonima prilično daleko od ostalih oblika esportova, postoji još nekoliko naslova koji imaju aktivnu kompetitivnu scenu, igre poput PUBG Mobilea i Supercellovih hitova Clash Royale i Brawl Stars.

Esportovi, unatoč globalnoj pandemiji, nastavljaju ići prema naprijed. Call of Duty League je, primjerice, prebačena u online format dok brojne druge organizacije nalaze nove načine kako organizirati natjecanja dok su igrači i organizatori 'zarobljeni' u svojim stanovima i kućama.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Activision