ODLIČAN REZULTAT

Mladi hrvatski robotičari osvojili dva svjetska zlata

26.06.2018 u 09:49

Bionic
Reading

U konkurenciji četiri tisuće natjecatelja s više od pet tisuća robota iz cijelog svijeta dva su hrvatska tima došla do prvog mjesta

RoboCup je najveća svjetska manifestacija u natjecateljskoj robotici. Održava se jednom godišnje. U Montrealu (Kanada) ove je godine snage odmjerilo više od 4.000 natjecatelja iz 35 zemalja iz cijelog svijeta s oko 5.000 robota u raznim disciplinama.

Hrvatski timovi na natjecanju RoboCup 2018 u Montrealu Izvor: Hrvatski robotički savez / Autor: Hrvatski robotički savez

Hrvatska je nastupila s ukupno sedam timova u sedam kategorija. Dva naša tima osvojila su zlatne medalje. Tim Školska knjiga Croatia (Janko Pribičević i Juraj Kolarić, mentor Zoran Pribičević) osvojio je prvo mjesto u pojedinačnom plasmanu u kategoriji Rescue Maze, dok je tim Gebruder Weiss CRO Team (Marko Pongrac, Adi Jusupović, Martin Volarević i Martin Peček; mentori Jelka Hrnjić i Ivica Kolarić) bio najbolji u kategoriji Rescue Simulation (CoSpace).

Hrvatska je bila zastupljena i u kategorijama Soccer Lightweight (tim FESB Soccer), OnStage Advanced (Blue Adriatic CRO Team), OnStage Novice (Croatian Detective Squad), Soccer Open (Hrvatski Telekom CRO Team) i Rescue Line (Tesla CRO Team).

'Zlatne medalje rezultat su dugogodišnjeg predanog i kvalitetnog rada mentora Hrvatskog robotičkog saveza s darovitim pojedincima i grupama kroz mnogobrojne edukativne radionice te natjecanja na nacionalnom i međunarodnom nivou', ističu u Hrvatskom robotičkim savezu.