Xiaomi

Mlada kompanija koja igra po svojim pravilima

27.11.2019 u 09:17

Bionic
Reading

Xiaomi, danas popularni brend pametnih telefona, svoj razvoj započeo je još 2010. godine. Prvi model je predstavljen u kolovozu 2011., a radilo se o Xiaomi Mi 1. Kupci su ubrzo prepoznali Xiaomi kao brend visokokvalitetnih proizvoda uz pristupačnu cijenu, kao što i sami kažu - 'jezgra pametnog mobitela njegova je kvaliteta'

Danas je Xiaomi jedan od glavnih tehnoloških lidera i s razlogom zauzima četvrto mjesto na ljestvici najvećih svjetskih proizvođača pametnih mobitela. Kompanija je svoj razvoj temeljila na njima, a danas u ponudi imaju i romobile, prijenosna računala i televizore te rade na razvoju ekosustava.

Godina 2019. - prekretnica za Xiaomi!

Ove godine kineski lider može se pohvaliti time da se nalazi na 468. mjestu liste Fortuna Global 500. Upravo je Xiaomi najmlađa kompanija u povijesti koja je dobila istaknuto mjesto na toj listi, a u 2018. godini ostvarili su prihod od više od 26 milijuna američkih dolara.

Xiaomi je tijekom vremena razvio i tri podmarke, MI, Pocophone i Redmi. Od luksuznih modela MI, najboljih karakteristika, do povoljnih i kvalitetnih mobitela Redmi. U 2019. godini serija Redmi napravila je značajan odmak od svega dosad viđenog. Predstavljena je 2013. godine, a danas je zauzela punopravno visoko mjesto u očima potrošača.

Najnoviji model Mi je Xiaomi Mi Note 10, a na prvi pogled osvaja velikim 6.67“ 3D zakrivljenim AMOLED zaslonom i prekrasnim dizajnom. Od specifikacija posebno se ističu kamera od nevjerojatnih 108 MP i baterija kapaciteta 5260 mAh.

Nakon svih nagrada i dostignuća u ovoj godini Xiaomi će nesumnjivo nastaviti s plasiranjem novih hit mobitela i u 2020. godini.