BLIZZARD UPOZORAVA

Mislili ste varati u Starcraftu II? Razmislite ponovno.

13.07.2014 u 08:08

Bionic
Reading

Blizzardov Starcraft II je jedna od najpopularnijih igara na svijetu kad je riječ o bogatim turnirima, a kompanija je uvijek pokušala preduhitriti svaki pokušaj varanja. Kada uhvate nekoga da je koristio modifikacije ili alate koji služe za to, taj igrač može trajno izgubiti Battle.net račun. Usprkos brojnim sustavima koji se brinu za nadzor, varanja i dalje ima, a kompanija traži da im se pomogne u potrazi

S korisničke strane, najlakše je prijave napraviti unutar same igre (sustav za to je integriran) ili tek poslati problematičan/sumnjiv replay igre na e-mail adresu hacks@blizzard.com. Blizzard u novom blog tekstu navodi kako sami koriste napredan softver za detektiranje različitih programa namijenjenih varanju, no ne otkrivaju detalje takvog sustava.

Blog navodi tek kako se brisanje korisnika 'uhvaćenih na djelu' odvija u valovima, kako oni koji razvijaju programe koji služe za varanje ne bi lako shvatili na koji način je detekcija napravljena.

Blizzard napominje da milosti nema - '...bilo kojem igraču koji je odlučio prekršiti uvjete korištenja na način da vara, koristi modove i različite nedopuštene alate u tu svrhu, bit će trajno zabranjen pristup.'

Postoji mogućnost da se kompanija odlučila na ove napomene (koje same po sebi nisu neka vijest) jer je veliki broj korisnika otkrio alate koji uspješno zaobilaze spomenute sustave za detekciju varanja.