NEMA ŠALE

Microsoft najurio direktora zbog Twittera

22.09.2011 u 11:24

Bionic
Reading

Šef programa za web platformu Windows Phone malo se zaigrao tvitajući o proizvodu koji još nije za javnost

Joe Marini radio je za tvrtku iz Redmonda od 2003. godine. Još prošli tjedan držao je predavanje na Microsoftovoj konferenciji BUILD u Anaheimu. Danas već traži novi posao, piše Tom's Guide

Što je skrivio?

Vijest o njegovom odlasku stigla je nakon što je objavio brojne tvitove o Nokijinom telefonu pogonjenom Microsoftovim operativnim sustavom.

Samo po sebi, to ne bi bilo problem. No nevolja je u tome što mobitel još nije predstavljen javnosti i pušten u prodaju.

Ljudi bliski Microsoftu tvrde da je Marini dao otkaz nakon što je doznao da ga tvrtka namjerava otpustiti zbog nedoličnog korištenja društvenih medija i otkrivanja povjerljivih informacija.

A on ne samo što je tvitao o telefonu čija premijera tek treba doći, već mu je dao i ocjenu, dodavši da je to 'solidan uređaj s dobrom kamerom, praktičnim korisničkim sučeljem i zgodnim malim zahvatima na kućištu'.

Ocijeniti javnosti nedostupan proizvod nije baš pametno. Objasniti zašto nije dobio ocjenu 9 ili 10 nije najbolja promocija. Ali jest, čini se, dobar razlog za šut nogom u guzicu.

Naime, na upit zašto je uređaju dao ocjenu osam, Marini je napisao da je 'kamera dobra, ali nema optimalno osvjetljenje, a dobro bi došao i veći zaslon'.

Njegov je odlazak navodno dio Microsoftovih nastojanja da suzbije curenje informacija. Tvrtka je već izbacila jednog novinara s konferencije BUILD zato što je prekršio embargo objavljujući videosadržaj o nadolazećem operativnom sustavu Windows 8 prije vremena.