TEHNO NOVITETI

Metine Ray-Ban naočale dobivaju pojačanje u obliku umjetne inteligencije

29.03.2024 u 12:55

Bionic
Reading

Pametne naočale iz Mete će od sad moći raditi stvari poput prepoznavanja objekata, spomenika i životinja, te prevođenja teksta

Meta će u svoje Ray-Ban pametne naočale uvesti značajke umjetne inteligencije, piše New York Times. Multimodalne značajke umjetne inteligencije, koje mogu izvoditi prijevod zajedno s identifikacijom predmeta, životinja i spomenika, u ranom su pristupu od prošlog prosinca.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Meta

Korisnici pametnog asistenta naočala mogu aktivirati tako što će reći 'Hej Meta', a zatim postaviti pitanje. Naočale će potom odgovoriti pomoću zvučnika ugrađenih u okvire.

Iako je Metina umjetna inteligencija uspjela ispravno identificirati kućne ljubimce i umjetnine, nije bila stopostotno točna, piše u izvješću. NYT je otkrio da su naočale imale poteškoće pri prepoznavanju životinja iz zoološkog vrta koje su bile daleko i s druge strane kaveza.

Naočale također nisu uspjele prepoznati egzotično voće pod imenom čerimoja. Što se tiče AI prijevoda, NYT je otkrio da naočale podržavaju engleski, španjolski, talijanski, francuski i njemački.

Meta će vjerojatno s vremenom nastaviti poboljšavati ove značajke. AI značajke za Ray-Ban Meta Smart Glasses su, nadodaje Verge, trenutno dostupne isključivo putem liste čekanja za rani pristup unutar SAD-a.