novosti iz facebooka

Messenger ima novu opciju koja će vas oduševiti

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 04.04.2018 12:58
  • Objavljeno 04.04.2018 u 12:58
Facebook Messenger

Facebook Messenger

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uz podršku za snimanje u punom krugu Facebookov softver za brbljanje dobio je nadogradnju za video visoke razlučivosti

Facebookov Messenger od sad podržava snimanje u 360 stupnjeva i video visoke razlučivosti. Moguće je u njega učitati snimke s kamera koje imaju taj režim rada. Snimite li panoramsku snimku, Messenger ju može preobraziti u snimku u 360 stupnjeva.

android i ios

Odabrali smo deset odličnih aplikacija za kamere na smartfonu

Pogledaj galeriju
11

Dijeljenje fotografije snimljene u 360 stupnjeva gotovo je identično inače uobičajenom postupku dodavanja fotografije. Provjerite je li fotografija u camera rollu. U poruci kucnite na sličicu fotografija. Odaberite fotografiju kako bi ju u Facebooku mogli obraditi i pripremiti za dijeljenje.

Kao i fotografijama u 360 stupnjeva u News Feedu, i u Messengeru ćete njima moći upravljati kako biste mogli pogledati iz više kuteva. Fotografije u 360 stupnjeva su označene kružnom sličicom u donjem desnom kutu.

Video rezolucija podignuta je na 720 p. U Facebooku su tijekom prošle godine podigli podršku za razlučivost fotografija na 4K (odnosno 1.080 p).

Nove mogućnosti zasad su dostupne u 18 država - među kojima su SAD, Velika Britanija, Kanada i Australija - za izdanja aplikacije za Android i iOS.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!