POVRATAK PRIJENOSNIH

Kultni Simsi konačno dolaze na mobitele, hoćete li im moći odoljeti?

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 12.05.2017 15:22
  • Objavljeno 12.05.2017 u 15:22
The Sims Mobile

The Sims Mobile

Izvor: Društvene mreže / Autor: EA

Prvi punokrvni port legendarne igre iz Maxisa omogućit će svakom vlasniku smartfona da se igra boga sa Simljanima i kada je u pokretu

Prošlo je, vjerovali ili ne, 17 godina nakon prvog dolaska Simsa na PC i EA je konačno odlučio napraviti dobru stvar. Igra se u mobilni format po prvi put seli u svom izvornom obliku i to na iOS-u i Androidu.

Igrači će moći napraviti svog simljana, podesiti mu izgled, izgraditi mu dom i pogurkati ga da se socijalizira sa Simljanima drugih igrača stvorivši na kraju digitalnu verziju američkog sna. Što je zapravo najbolje, moći ćete pratiti obitelji Simova kroz niz generacija, otključavajući razna nasljeđa i pojačanja statistika dok igrate. Da biste išta stekli, Simljane ćete morati tjerati da idu na posao, s obzirom da obiteljsko blago otključavate tek kada Simljanin dosegne određenu točku u karijeri i nakon toga ode u mirovinu.

The Sims Mobile

The Sims Mobile

Izvor: Screenshot / Autor: EA

Ovo, naglašavamo, nije prvi put da su Simovi posjetili mobilne platforme. EA je objavila Sims Freeplay na mobilnim platformama i The Sims Social na Facebooku, no obje igre bile su samo ljušture izvornih Simsa koje su svi zavoljeli. Nažalost, još nije poznato kada će Simsi doći na tržište i kolika će im biti cijena.

Tim rečeno, pitanje je što mi očekujemo od nadolazećih Simsa? Pa, za početak želimo da nam Simljani budu šaroliki i da imamo puo opcija za mijenjanje njihovog izgleda. Generički Simsi izvukli bi dušu iz igre, jer iskreno - svi znamo da smo prvog digitalnog žitelja uvijek voljeli raditi po sebi.

Druga stvar koja bi nas oduševila je mogućnost izmjene okoliša. Svi želimo birati među dekoracijama i izabrati apsolutno najbolji zamislii dekor koji ide uz našu novu fotelju.

Trailer spominje nešto o 'pojačavanju hobija' što otprilike znači samo jednu stvar - mikrotransakcije. Iako nismo protivnici plaćanja dodataka u igrama, veliki smo zagovornici mikrotransakcija koje otključavaju cijelu igru, a ne daju nam valutu koju samo možemo koristiti u igri. Definitivni šarm ove igre bio bi da EA dođe k sebi i umjesto horde malih transakcija jednostavno stavi jednu od 5 ili 10 dolara za koju znamo da je zbilja posljednja koju moramo napraviti.

Trailer za The Sims Mobile

Izvor: Društvene mreže / Autor: EA

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!