ZA ODABRANE

McLaren nas mami detaljima o nasljedniku kultnog modela F1

26.03.2017 u 08:57

Bionic
Reading

Tvrtka je objavila još informacija o svom automobilu koji će stajati 2,3 milijuna eura i biti proizveden u već prodanih 106 primjeraka

Projekt McLaren nazvan BP23 - oznaka za Bespoke (posebno rađeni bio slobodan prijevod, op.a.) Projekt 2 s tri sjedala, sada je jasno, ostat će samo san čak i za one koji ga mogu kupiti. Naime, nasljednik legendarnog McLarena F1 - sa središnjim položajem za vožnju i dva vanjska sjedala, koji će stajati 2,3 milijuna eura prije davanja i biti proizveden u 106 primjeraka (isto kao i kod modela F1) - već je rasprodan.

Svaki sretni kupac usko će surađivati ​​s McLarenom Special Operations kako bi konfigurirali svoj hiperautomobil za njegov ili njezin ukus, a prvi među njima može očekivati ​​isporuku u 2019. godine. Ova najava iz tvornice otkriva da će takozvani "Hyper-GT" biti "najmoćniji i najaerodinamičniji McLaren ikada" - napravljen da zasjeni čak 900 KS snažni model P1. Bit će uz njega, kao drugi, još ekskluzivniji model u McLarenovoj Ultimate seriji - ali uzimajući sasvim drugačiji pristup, usmjeren na prijelaze kontinenata pri velikoj brzini, umjesto na posjete trkaćim stazama. Nije sigurno hoće li koristiti V6 ili V8 motor.