VOIP

Logitech preuzima tvrtku SightSpeed

30.11.2008 u 06:00

Bionic
Reading

Logitech International je najavio preuzimanje privatne tvrtke SightSpeed Inc. smještene u kalifornijskom gradu Berkeleyju za 30 milijuna američkih dolara. SightSpeed je višestruko nagrađivan poslužitelj visokokvalitetnih usluga u internetskoj video komunik

Preuzimanje tvrtke SightSpeed omogućit će razvoj softvera i usluga vezanih uz Logitechove tehnologije za video pozive. Razvoj će biti usmjeren na stvaranje široke platforme za video komunikaciju s realističnim prikazom ljudi, bilo da se radi o osobi koja sjedi ispred računala bilo o cijeloj obitelji u dnevnoj sobi.

'Ovim preuzimanjem značajno povećavamo svoje video, razvojne i istraživačke resurse kako bismo se što prije približili našim ciljevima, a to su video usluge koje će se savršeno uklapati u navike ljudi prilikom zabave, socijalizacije i komunikacije', izjavio je Junien Labrousse, izvršni potpredsjednik proizvodne poslovne jedinice u Logitechu.

Osnovana 2001. godine, tvrtka SightSpeed ima 25 zaposlenih. Menadžment tvrtke sačinjavaju stručnjaci s iskustvom u internetskim uslugama i razvoju softverske tehnologije. SightSpeedove usluge baziraju se na SIP-u (Session Initiation Protocol), standardu koji omogućava povezivanje s drugim uslugama u internetskoj komunikaciji.