TANKO I TANJE

LG je izbacio Gram SuperSlim - novi tanki laptop s velikim OLED ekranom

27.04.2023 u 14:38

Bionic
Reading

Najnoviji uređaj inspiriran super tankim prijenosnicima dolazi sa OLED prikazom, tanji je i lakši od M2 MacBook Aira te čak ima veći ekran, uz startnu cijenu od 1.700 dolara

LG-eva Gram linija prijenosnih računala oduvijek je dizajnirana da bude lagana i tanka, a sada je tvrtka izdala novi 'SuperSlim' model koji puca na mjesto popularnog Appleovog MacBook Aira.

LG svoje novo prijenosno računalo službeno naziva Gram SuperSlim (bivši Ultraslim), a reklamirala ga je u sklopu nedavnog priopćenja za javnost kao 'najtanjeg LG Grama ikad'. Računalo je debelo samo 1.1 centimetar, što je tanje od MacBooka Air. Dolazi s OLED ekranom dijagonale 15.6 inča (u usporedbi s Appleovih 13.6). Također je lakši te teži samo 1 kilogram.

LG-jev Gram Superslim dostupan je u SAD-u s početnom cijenom od 1.699,99 dolara. U sebi sadrži Intel Evo Core i7-1360P procesor 13. generacije, 16 GB LPDDR5 RAM-a i SSD od 512 GB. Također sadrži tri USB-C priključka (dva s podrškom za Thunderbolt 4 i jedan samo USB 4) te priključak za slušalice.

Ako nadogradite računalo, njegova će cijena brzo skočiti na 1.999 dolara. 'Nabrijana' verzija ima 32 GB RAM-a i 2 TB SSD pohrane.

Izvor: Društvene mreže / Autor: LG

Vrijedno je napomenuti da dok SuperSlim ima OLED zaslon, trenutno dostupni modeli imaju samo 1080p rezoluciju. Appleov MacBook Air s manjim zaslonom ima zaslon veće razlučivosti od 2560 x 1664 i još uvijek izgleda sjajno, čak i ako nije OLED.

LG je SuperSlim prvi put predstavio u siječnju tijekom CES-a zajedno s ostatkom svoje Gram linije, zajedno s uobičajenim modelima od 14, 15, 16 i 17 inča zajedno sa šarenim LG Gram Style lakim prijenosnim računalima koja, poput SuperSlima, također dolaze sa OLED zaslonom te imaju početnu težinu od 1 kilograma.

Datum dolaska uređaja u Europu još nije objavljen.