4K SNIMANJE

LG G Pro 2 će imati opasno dobru kameru

05.02.2014 u 10:30

Bionic
Reading

LG je objavio nešto više informacija vezanih uz nadolazeći phablet G Pro 2, osim potvrde imena prije otprilike tjedan dana. Kada su u pitanju foto/video mogućnosti uređaja, on bi trebao imati 13-mega pikselnu kamericu uz nadograđeni sustav optičke stabilizacije slike nazvan OIS+, ali i mogućnost snimanja videa u razlučivosti 4K

Osim snimanja takvog videa (3.840 puta 2.160 piksela), vrijedi spomenuti da će uređaj moći snimati i slow-motion video, iako nije rečeno u kojoj razlučivosti (za pretpostaviti je 1080p naniže). Istovremeno je otkriveno da će prednja kamerica uređaja, namijenjena videokonferenciji, biti razlučivosti 2,1MP.

Nova verzija optičke stabilizacije slike trebala bi omogućiti manje zamućene slike u lošijim uvjetima osvjetljenja, kada ekspozicija mora biti nešto dulja, ali bi trebala omogućiti i snimanje stabilnog videa bez potrebe za dodatnom (naknadnom) softverskom stabilizacijom. Oznaka OIS+, na žalost, ne govori mnogo, iako bi trebalo očekivati rezultate bolje od onih koje je pružao LG G2, kojem je dizajnom vrlo sličan.

Vrijedi podsjetiti da će LG G Pro 2 biti dijagonale ogromnih 6" uz FullHD ekran. U unutrašnjosti bi se trebali nalaziti Qualcomm Snapdragon 800 čip, 3 GB radne memorije i podrška za brže LTE-A mreže.