SPORT I ŠTEDNJA

Lexus je hibridni vođa među luksuznim automobilima, a sada su nam najavili i ovu opasnu jurilicu

06.04.2017 u 10:27

Bionic
Reading

Novi LS F Sport moći će se naručiti s benzinskim motorom, ali i kao hibridni model, a svjetsku premijeru imat će u New Yorku na nadolazećem salonu automobila

Nakon nedavnog predstavljanja za LS 500 u Detroitu i LS 500h u Ženevi, Lexus, luksuzna podmarka Toyote, najavio je novi LS F Sport koji će svjetsku premijeru imati u New Yorku uoči nadolazećeg salona automobila. Novi LS temelji se na dorađenoj verziji globalne platforme luksuznih vozila - najčvršće koje je Lexus do sada razvio. Ona pruža poboljšanu upravljivost, udobnu vožnju i tišinu u kabini.

Modeli F Sport, koji bi trebali biti konkurencija Mercedesu AMG, BMW-u M i Audiju Sport (nekad znanom kao Quattro), iskoristit će sve navedeno kako bi kupcima ponudio još i brzinu i dinamičnost u vožnji, a kao opcija će biti dostupan na modelima LS 500 i LS 500h, dakle i hibridu. S pet modela koji uključuju Lexus Hybrid Drive, Lexus je hibridni vođa među luksuznim automobilima. Jedino ostaje za vidjeti hoće li kupci biti dovoljno uvjereni da odustanu od sportskih izvedbi modela navedenog njemačkog premium svetog trojstva.