CES NAGRADE

Lenovo Yoga Book je najbolji tehno proizvod 2016!

Bionic
Reading

Na manifestaciji CES Unveiled proglašeni su najinovativniji tehnološki proizvodi u ovoj godini. Lenovo ima dva takva proizvoda – tablet Yoga Book i smartfon Phab 2 Pro. Najbolje računalo ima HP – Spectre 13

Na jučer održanoj manifestaciji CES Unveiled u New Yorku udruga koja organizira najveći svjetski sajam potrošačke elektronike CES – CTA (Consumer Technology Association) objavila je tradicionalne nagrade za najinovativnije proizvode.

CES će se u siječnju sljedeće godine održati 50. put, pa se ovogodišnje nagrade s razlogom mogu nazvati inovativnima.

Vrhnje je pokupio Lenovo s dva proizvoda – tabletom Yoga Book i smartfonom Phab 2 Pro. Yoga Book, tablet s tipkovnicom i stilusom koji vrlo intuitivno prepoznaje rukopis, trijumfirao je u kategoriji tableta, e-readera i mobile computinga, a zanimljivo je kako je jedan od članova žirija koji su u toj kategoriji davali nagrade Dragan Petric, izvršni urednik magazina Bug.

Lenovo je pobijedio i u kategoriji Wireless Handests. Phab 2 Pro je prvi svjetski smartfon koji je ugradio Tango, odnosno dizajniran je tako da može koristiti domete proširene stvarnosti.

Najinovativnije računalo je prema mišljenju članova žirija CTA HP Spectre 13, dizajnirano tako da bude najbolji prijenosnik ikad. S velikom autonomijom, iznimno tanak i procesorski nabijen, ovaj prijenosnik je u ravnopravnoj utrci s MacOS takmacima.

Od ostalih proizvoda zanimljiv je Ailopy Vision – sustav umjetne inteligencije koji omogućuje mobilnim telefonima da prepoznaju tisuće predmeta i signaliziraju slijepim vlasnicima o čemu je riječ. EyeQue je osobni okulist - uređaj koji se priključuje na smartfon i onda korisnik može provjeriti dioptriju i odmah naručiti nove naočale online. Također, pažnju je izazvala pseća ogrlica LINK AKC Smart koja omogućuje veću povezanost između pasa i vlasnika i to putem broadbanda

Tvrtka Crazybaby je nagrađena u kategoriji najboljih kućnih audio-video komponenti zbog autolevitirajućeg wi-fi zvučnika Mars koji integrira subwoofer i 360 Hi-Fi stereo zvuk. Sa samo dva zvučnika dobiva se potpuni surround.