NEFORMALNI 'MEETUP'

KSET okupio zagrebačku indie gejming scenu

25.02.2015 u 15:05

Bionic
Reading

Događaji poput jučerašnjeg okupljanja ZagrebGameDev dokazuju kako je indie gejming scena u Zagrebu živa i puna elana

Ovoga utorka u prostorima zagrebačkog KSET-a odvilo se skoro spontano okupljanje zagrebačkih indie gejming developera pod imenom ZagrebGameDev meetup @ KSET, a sponzorirala ga je nadolazeća razvojna konferencija Reeboot Develop. Ovo neformalno druženje i prezentacija nadolazećih projekata pokazalo je kako zajednica indie developera u Zagrebu surađuje neovisno o razini njihovih projekata.

Tijekom večeri prikazano je nekoliko nadolazećih projekata u opuštenu tonu bez sveprisutnog pritiska rasporeda karakterističnih za veća okupljanja i konferencije.


Iza ZagrebGameDev Meetupa stoje Ivan Dominić, Zlatko Krček i Senad Čauš koji ovu vrstu okupljanja zagrebačke gejming scene planiraju održavati na mjesečnoj bazi.


Iz razgovora s nekolicinom prisutnih indie developera dobili smo dojam kako, unatoč ambicioznosti i posvećenosti radu, mnogi ovdašnji timovi imaju problema s distribucijom svojih naslova izvan područja Hrvatske. Organizator Reebot Developera Damir Đurović među ostalim je spomenuo kako će na ovogodišnjem Developu biti prisutni i neki ljudi koji će im oko ovoga moći i pomoći.


Podsjetimo, Reeboot Develop, konferencija za gejming developere ove se godine odvija 23. travnja u Dubrovniku