RENDEZ-VOUS INTERNET

Kroz niz tribina saznat ćete kako digitalni svijet mijenja život i društvo

15.02.2016 u 11:07

Bionic
Reading

'Rendez-vous Internet: Digitalni izazovi 21. stoljeća' će se baviti dosegom i utjecajem interneta na život svakog od nas:

Francuski institut u Hrvatskoj i Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom stručnom službom HDS ZAMP organizatori su ciklusa mjesečnih tribina pod nazivom 'Rendez-vous Internet: Digitalni izazovi 21. stoljeća', koje će biti održane od veljače do studenog 2016. godine.

Živimo u svijetu koji se iz dana u dan sve više digitalizira: sadržaji, aplikacije i različite platforme prisutne su u svim aspektima svakodnevnog života te brzo i dubinski transformiraju društva.

'Rendez-vous Internet: Digitalni izazovi 21. stoljeća' će se baviti dosegom i utjecajem interneta na život svakog od nas: kao pojedinca, privatne osobe ili poslovnog subjekta, ali i kao politički (ne)aktivnog građanina svoje zemlje, odnosno pripadnika neke društvene skupine.

Uz gostovanje francuskih intelektualaca i stručnjaka, sljedećih će mjeseci o ovim temama raspravljati pripadnici hrvatske kulturne, znanstvene, političke i poslovne scene, bili oni pripadnici javnih institucija ili predstavnici udruga i nevladinog sektora.


Prva tribina 'Granice Interneta' bit će održana u četvrtak, 25. veljače, od 17 do 19 sati u Hubu385 (Petračićeva 4, Zagreb), koji je partner ovog projekta.

Uz Luca Lévyja, savjetnika za suradnju i kulturnu djelatnost i ravnatelja Francuskog instituta u Hrvatskoj te Ivicu Mudrinića, jednog od osnivača Huba385, posebni gost bit će francuski novinar, bloger i teoretičar interneta Xavier de la Porte, novinar i urednik javne radijske postaje France Culture te glavni urednik web odredišta Rue 89.

Sudjelovat će i Nina Obuljen Koržinek (Institut za razvoji međunarodne odnose) i Domagoj Bebić (Fakultet političkih znanosti). Obuljen Koržinek se bavi područjima kulturnih i medijskih politika, posebno u kontekstu europskih integracija, a Bebić je specijaliziran na području društveno humanističke informatike.

Sljedećih će mjeseci biti govora o temama kao što su radikalizacija društva preko ili zbog interneta, novi odnosi između vlasti i građana te kulturni sadržaj na digitalnim platformama.

Ciklus tribina 'Rendez-vous Internet: Digitalni izazovi 21. stoljeća' bit će realiziran u suradnji s Međunarodnom autorskom kreativnom konferencijom MAKK, čije je 4. izdanje zakazano za studeni 2016. u Zagrebu.