TEHNO SAVJETI

Koristite Viber? Isprobajte ova tri zanimljiva trika

07.04.2022 u 11:28

Bionic
Reading

Popularna aplikacija za dopisivanje može biti još korisnija - sve što trebate napraviti je iskoristiti njezine najbolje skrivene značajke

Rakutenov Viber je bez dvojbe jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje. Uz brojne nove značajke, stalne nadogradnje i veliku bazu korisnika, nije čudo što aplikaciju svakim danom koristi sve veći broj ljudi. Sakupili smo tri izvrsne značajke koje mnogi ne koriste - a trebali bi.

Jedan račun na više uređaja? Ništa lakše

Ako koristite Viber i imate nekoliko uređaja, definitivno će vam dobro doći mogućnost rada sa istim računom radite na nekoliko uređaja odjednom. Viber možete bez problema istovremeno koristiti na laptopu, tabletu i smartfonu - birajući na kojem od uređaja želite napisati odgovor na poruku. Svi će razgovori, gdje god ih vodili, primatelju dolaziti kao da ste ih poslali sa, recimo, smartvona. I ne - za ovo vam nije potrebna posebna metoda niti ulazak u postavke. Značajka radi - automatski!

Pošaljite reakciju na poruke dugim pritiskom prstom

Jeste li znali da možete slati reakcije na poruke? Sve što trebate napraviti je dugo pritisnuti na poruku i iskočit će vam izbornik sa emojijima vrlo sličan onom u Facebook Messengeru.

Reakcija na poruke definitivno su jedan korak ispred WhatsAppa koji, premda je puno popularniji od Vibera, tu funkciju još nije dodao.

Napravite svoje naljepnice!

Viber dozvoljava izradu posebnih naljepnica pomoću kojih se korisnici mogu izraziti na vrlo osoban način. Možete izabrati bilo koju vašu fotografiju i pretvoriti ju u naljepnicu koju možete podijeliti sa prijateljima. Kako napraviti personaliziranu naljepnicu? Ništa lakše.

Uđite u razgovor i pritisnite na tipku za dodavanje u izborniku za naljepnice. Nakon toga birajte opciju za stvaranje naljepnice (Create Stickers). Birajte fotografiju i u ekranu za uređivanje dizajnirajte naljepnicu te ju nakon toga potvrdite. U izborniku Sticker market nakon toga pritisnite na tipku za kreiranje naljepnice (Create Sticker) smještenu na vrhu stranice. Tu možete napraviti naljepnicu bilo kojeg oblika i veličine.