NEVJEROJATNA BROJKA

Korisnici preuzeli milijardu i pol aplikacija za iPhone

15.07.2009 u 09:14

Bionic
Reading

Prije nešto manje od tri mjeseca <a href="http://www.tportal.hr/tehno/mobiteli/18558/Korisnici-preuzeli-milijardu-aplikacija-za-iPhone.html">pisali</a> smo o prvih milijardu aplikacija za iPhone koje su korisnici preuzeli od otvaranja Apple App Storea, a sada se ta brojka popela na milijardu i pol

Ako je itko uspio zauzeti dobre pozicije prije globalne recesije koja trese svjetska tržišta već godinu dana, onda je to Apple. Macovima ne ide loše, iPhone se prodaje nevjerojatno dobro, a korisnici sve više shvaćaju taj uređaj kao platformu i ne libe se isprobati pokoju novu aplikaciju iz Appleova App Storea (podsjetimo, od svake prodane aplikacije Apple dobiva 30 posto cijene).

Sve ovo znači da iPhone zauzima i sve važnije mjesto na tržištu pametnih telefona, a nedavne procjene analitičara kako se Nokiji ne piše dobro, dok je Apple u strahovitom naletu, izgledaju prilično realno. Iako su sve ostale velike tvrtke koje razvijaju mobilnu platformu - Google, Nokia, RIM, Palm, Microsoft - otvorili sličan dućan aplikacija, nismo čuli da se itko od njih hvalio brojkama kojima se može pohvaliti Apple.