VIRTUALNI POTPIS

Korak bliže sastanku uživo: Zoom je upravo dobio vrlo koristan alat

16.02.2022 u 11:18

Bionic
Reading

Zoom će zahvaljujući partnerstvu sa DocuSignom u svojoj aplikaciji omogućiti potpisivanje dokumenata unutar video poziva

Ako ste tijekom rane pandemije morali ići potpisivati dokumente, radilo se o vrlo neugodnom iskustvu. Nitko se nije htio nalaziti licem u lice, no posao je morao ići dalje, a dokumenti su morali biti potpisani. Zahvaljujući suradnji s kompanijom DocuSign, Zoom je najavio integraciju koja dozvoljava potpisivanje dokumenta u sklopu Zoom sastanka, objašnjava TechCrunch.

Jerome Levadoux, voditelj eSignature Productsa u DocuSignu rekao je kako pandemija predstavlja savršen scenarij za napredak u polju potpisivanja dokumenata na daljinu. 'Prošlih smo par godina vidjeli povećanu potražnju za boljim alatima za produktivnost koji će ispuniti zahtjeve naših kupaca' rekao je.

Uz suradnju sa Zoomom, potpisivanje dokumenata u odvojenim aplikacijama stvar je prošlosti. Premda nije riječ o nečemu što će poslovni svijet okrenuti naglavačke, riječ je o integraciji koja će ubrzati velik broj poslovnih sastanaka.

Osoba koja potpisuje dokument moći će ga pregledati unutar Zooma jednostavnim dodavanjem DocuSigna putem Zoomovog dućana softverom. DocuSign će se integrirati sa Zoomovim sučeljem te će unutar sastanka omogućiti tipku DocuSign kako bi pokrenuo svoje sučelje i korisniku ponudio izbor dokumenata koje treba potpisati. Nakon toga se kontrola prebaci prvom potpisivaču.

Ako više ljudi treba potpisati dokument, osoba koja potpisuje prebacuje sučelje idućoj i tako dalje. Na kraju sastanka svij koji su potpisali dokument dobit će PDF s potpisom na email povezan sa Zoomom.