SAMO PROJEKT

Konkurencija Rimcu stiže iz Singapura i ima korijene u Formuli 1!

23.01.2017 u 05:03

Bionic
Reading

Tvrtka Vanda Electrics koja je dosada proizvodila vozila, ali ne i automobile, udružila se s jednim od najpoznatijih timova Formule 1 kako bi nam u Ženevi predstavili električni hiperautomobilm prvi iz Singapura

Singapur će sa svojim prvim električnim hiperautomobilom nastupiti na 2017 Geneva Motor Showu u ožujku. Williams Advanced Engineering, tvrtka kćer Williamsa, momčadi Formule 1 je sklopio partnerstvo s tvrtkom Vanda Electrics kako bi stvorili Dendrobium EV.  Proizvodnja električnog hiperautomobila je napredak za Vanda Electrics, koji je u prošlosti proizveo električne skutere i Ant električni mini kamion.

No, iskoristili su iskustvo iz utrka i inženjerske stručnosti Williamsa F1 kao tehničkog partnera koji je donio znanje o svemu, od aerodinamike do kompozita na baterije za pogon. Nema puno detalja o konstrukciji automobila ili njegovom pogonu, ali navodi se kako bi trebao imati 1500 konja, kao Bugatti Chiron.  Međutim, Dendrobium je zasad samo obećanje na papiru, kao i mnogi drugi automobili ovakve vrste koji su se pojavili samo kao najava na internetu, dok do faze proizvodnje čak i mikro serija velika većina njih nikad nije niti došla. 

Vada Electrics Dendrobium teaser Autor: Vanda Electrics