IDUĆE GODINE

Konačno stiže ZET-ova aplikacija za kupnju karata i pokaza, evo novih detalja

24.11.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Nakon propasti SMS plaćanja i pojave mnogih neslužbenih info aplikacija, u Zagrebačkom električnom tramvaju odlučili su da je 2018. godina modernizacije

Početkom 2018. godine konačno ćemo ugledati službenu aplikaciju Zagrebačkog električnog tramvaja.

Preko aplikacije moći ćemo kupovati karte i pokaze za javni prijevoz, a razvija ju tvrtka King ICT, donosi Večernji list.

Ova aplikacija tportalu je najavljena još u svibnju, kada su iz ZET-a kazali kako popularno plaćanje karte SMS-om ne namjeravaju uskrsnuti, nego će do kraja godine razviti posebnu aplikaciju.

'Plaćanje karte za vožnju putem SMS poruka nije u planu, već se kontinuirano radi na modifikaciji elektroničke naplate prijevoza, odnosno sustava kojima ZET raspolaže', poručili su tada iz ZET-a dodavši kako se intenzivno radi i na ostalim novitetima, no prioritet je svakako spomenuta aplikacija.

ZET je ukinuo mogućnost plaćanja prijevoza tramvajima i autobusima mobitelom još 1. kolovoza 2013. godine. 

Uživo iz zagrebačkih tramvaja Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

Iako je postajalo sve popularnije i, prema pisanjima medija, donosilo 200 tisuća kuna mjesečno u blagajnu zagrebačkoga gradskog prijevoznika, plaćanje mobitelom bilo je previše jednostavno koristiti za izbjegavanje plaćanja u potpunosti. 

Razmjerno brzo su se pojavile razne aplikacije koje su lažirale prijevozne karte, a šverceri su često čekali kontrolore s pripremljenom porukom koja bi im priskrbila digitalnu kartu u slučaju nužde. 

Posljednjih godina mogli smo naići na brojne neslužbene aplikacije vezane uz gradski prijevoz, većinom djelo hrvatskih studenata, no ZET je tu praksu uspješno zaobilazio.

Nakon što je tportalu prvotno najavljena za kraj ove, početkom iduće godine konačno ćemo dočekati i aplikaciju iz njihove kuhinje.