tamni način rada je tu

Konačno možemo vidjeti kako izgleda dugo najavljivana značajka na WhatsAppu

22.01.2020 u 13:10

Bionic
Reading

Unatoč ranijim glasinama o dva noćna načina rada, beta ima samo jednu postavku

Tamni način rada konačno je dostupan za beta testiranje na Androidu.

Nova opcija, kako piše WABetaInfo, dostupna je svim korisnicima, ne samo onima koji imaju Android 10 i zamjenjuje uobičajene boje popularne chat aplikacije.

Unatoč ranijim glasinama o dva noćna načina rada, beta ima samo jednu postavku.

Novi sivi dizajn može pomoći u očuvanju vijeka baterije, ali ne toliko koliko crna koja na AMOLED ekranima uopće ne troši energiju.

Još nema indikacija kada bi noćni rad trebao proći fazu testiranja, a za sve koja ga sada žele isprobati – potrebno se predbilježiti na beta program kroz Google Play Store.

Nema potrebe za ponovnom instaliranjem aplikacije na telefonu; sljedeći put kad se ažurira, dobit ćete trenutačno beta izdanje.

Da biste provjerili koju inačicu trenutno imate i po potrebi ažurirali, dugo pritisnite ikonu aplikacije i odaberite 'Informacije o aplikaciji', a zatim odaberite 'Napredno' i pomaknite se prema dolje do broja verzije. To bi trebalo biti najmanje 2.20.13.

Kad to učinite, ponovo otvorite aplikaciju, dodirnite 'Postavke' i odaberite 'Razgovori'. Trebali biste na vrhu pronaći novu opciju 'Tema' s tri opcije: 'Svijetlo', 'Tamno' i 'Zadano'.