GEJMING

Konačno je tu: Znamo sve o drugom poglavlju druge sezone Fortnitea

21.02.2020 u 13:57

Bionic
Reading

Epicov battle royale naslov nakon dugo odgađanja konačno uranja u drugo poglavlje druge sezone, a mi smo pobrojali sve novitete u kojima ćemo uživati

Fortniteova najnovija sezona inspirirana je tajnim agentima. Nakon nekoliko mjeseci čekanja druge sezone Fortnite: Chaptera 2, novi sadržaj je konačno ovdje u igru uvodi hrpu dodataka špijunske tematike poput 'tajnih skrovišta', granata koje stvaraju mamce, tajnih prolaza i tako dalje.

Skinovi koje dobijete ako platite battle pass uključuju bananu u sakou pod imenom Peely, mišićavu mačku Meowsicles, kao i čovjeka sa zlatnim rukama. Što se licenciranih franšiza tiče, u novoj sezoni ćemo se družiti sa Deadpoolom kojeg, nažalost, još nitko ne zna otključati.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Epic Games

Što se modificiranja likova tiče, na raspolaganju su dvije fakcije - Ghost i Shadow (Duh i Sjena). Igrači će moći otključavati varijante skinova za sve nove likove obavljanjem odgovarajućih misija. Ono što je bitno, doduše, je da ćete moći otključati samo jednu varijantu, odnosno onu koja pripada vašoj izabranoj strani.

Drugim riječima, jako ćete dugo morati razmišljati želite li crnu ili bijelu mačku-bodibildera. U igru ulazi i novi lik pod imenom Maya, čiji izgled možete mijenjati u sklopu čak deset različitih parametara - uključujući odjeću, frizure, tetovaže i ratne boje. Maya je velik pomak za Fortnite koji je do sad, podsjećamo, imao uglavnom prethodno definirane skinove za likove.

Nove mehanike

Epic također kaže da će u igri biti i vremenski ograničeni izazovi temeljeni na temi sezone - u ovom slučaju upadanje u dobro zaštićene baze ili ubijanje sluga negativaca. Developer je također dao nekoliko zanimljivih informacija o promjenama u modu 'team rumble' koji uključuje dobrodošle dodatke poput poboljšane kakvoće oružja i neograničene jedrilice. Za kraj, tu je i niz novih sitnica koje će uljepšati zabavni creative mod.

Drugo poglavlje Fortnitea je, podsjetimo, počelo prošlog listopada i to nakon dramatične crne rupe koja je na nekoliko dana 'progutala' cijelu igru te stvorila potpuno nov otok.