NE UDOVOLJAVAJU PROPISIMA

Kineski mobiteli ACE Mobile rizični za korisnike

  • Autor: K.M.
  • Zadnja izmjena 14.04.2011 13:51
  • Objavljeno 14.04.2011 u 13:51
ACE_MOBILE

ACE_MOBILE

Izvor: Promo fotografije / Autor: ACE Mobile

Kineski mobitel marke ACE Mobile, model Cali Dual SIM, predstavlja rizik za potrošače, utvrdili su inspektori elektroničkih komunikacija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture nakon obavljenog inspekcijskog nadzora nad uvozom radijske opreme i telekomunikacijske terminalne opreme (RiTT) u Republiku Hrvatsku

Mobitele je, putem internetskog trgovačkoga portala eBay, naručila i platila američka tvrtka Digital Tech International Inc. iz Miamija, a proizvod, zbog nepostojeće oznake sukladnosti (CE), ne udovoljava hrvatskim propisima.

Označen je zavaravajućom oznakom, dok izvorna izjava o sukladnosti (Declaration of Conformity) ne postoji te je zbog ustanovljenih nepravilnosti koje ne udovoljavaju uvjetima Pravilnika o radijskoj opremi i telekomunikacijskoj terminalnoj opremi (RiTT) ni Zakonu o tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjenjivanju sukladnosti, uređaj iz Carinarnice Zagreb vraćen pošiljatelju, priopćeno je iz Ministarstva mora.

Izjavom o sukladnosti utvrđuje se da RiTT oprema udovoljava bitnim zahtjevima zaštite zdravlja i sigurnosti korisnika, elektromagnetske kompatibilnosti, u pogledu projektiranja i proizvodnje radijske opreme kako bi se izbjegle štetne smetnje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi