NOVITETI

Kaspersky Lab ima alat protiv DDoS napada

09.04.2015 u 11:49

Bionic
Reading

Rješenje je napravljeno tako da može brzo reagirati na promjene u tehnikama koje koriste napadači, čak i za vrijeme napada. Softver može 'očistiti' većinu online prometa koji je povezan s napadom od strane pružatelja usluge, ako ISP surađuje s Kaspersky Labom

Niski troškovi napada, nemogućnost praćenja napadača te veliki broj zaraženih računala i mobilnih uređaja širom svijeta čine napade DDoS jednim od najrasprostranjenijih i najopasnijih cyber napada današnjice.

Kako su napadi DDoS jedni od najčešće korištenih metoda cyber kriminala za krađu novca, broj i jačina napada povećava se iz godine u godinu. Tvrtke mogu izgubiti između 10 i 50 tisuća američkih dolara dnevno zbog ovih napada, a sama krađa može izazvati probleme s reputacijom tvrtke.

Važan dio rješenja Kaspersky DDoS Protection je infrastruktura centara za 'čišćenje' online prometa koji su smješteni diljem Europe. Kaspersky Lab DDoS intelligence to omogućuje, kao i otklanjanje napada DDoS te otkrivanje i uklanjanje potencijalnih prijetnji u ranom stadiju.


Rješenje je napravljeno tako da može brzo reagirati na promjene u tehnikama koje koriste napadači, čak i za vrijeme napada. Softver može 'očistiti' većinu online prometa koji je povezan s napadom od strane pružatelja usluge, ako ISP u pitanju surađuje s tvrtkom Kaspersky Lab. To znači da samo mala količina sofisticiranog spama mora biti preusmjerena na centre za 'čišćenje' online prometa tvrtke Kaspersky Lab.

Stručnjaci koji upravljaju softverom Kaspersky DDoS Protection mogu prilagoditi detekciju i filtere ovisno o prijetnji. Ovaj dodatni nivo zaštite je podložan brzoj prilagodbi i implementaciji, kažu u Kaspersky Labu.

Dodaju kako koriste isključivo europsku opremu i pružatelje usluga za 'čišćenje' i praćenje online prometa iz europskih zemalja. Svi centri za 'čišćenje' online prometa smješteni su u Europi, korisnički analizirani metapodaci nikad ne napuštaju EU.