MAMMA MIA!

Karabinjeri će se na dužnost odazivati vozilima Alfa Romeo Giulia QV

09.05.2016 u 15:26

Bionic
Reading

Karabinjerska flota vozila sada je proširena za još dva opaka automobilska srca - limuzine Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde. QV izdanje Giulije razvija 503KS iz 2,9-litrenog šesterocilindraša s dva turbopunjača. Dva primjerka ovih automobila služit će za vrlo hitne slučajeve te pratnju

Giulia QV do stotke stiže za manje od četiri sekunde, a maksimalna brzina je ograničena na gotovo 310km/h. Ovaj posebni model zadržao je i ručni mjenjač kako bi vozači mogli maksimalno uživati upravljajući vozilom. Naravno, to neće moći baš bilo koji vozač ovih snaga, već samo oni koji prođu posebne testove i tečaj proizvođača Alfa Romeo.

Naravno, s obzirom da je riječ o vozilu za potrebe posebnih policijskih snaga, opremljeno je odgovarajućom LED svjetlosnom signalizacijom, a prilagođen je i interijer da bi se u njega mogli smjestiti odjeljci za oružje, komunikacijska oprema, defibrilator i dr.

Ovim vozilom nastavlja se sporazum karabinjera i proizvođača FCA (Fiat Chrysler Automobiles), koji će rezultirati s ukupno 800 novih vozila u floti tijekom 2016. godine. Pored ovog opakog modela, tu će biti i Giulietta, Jeep Renegade i Fiat Panda 4x4 modeli.