TRAŽE SE STRUČNJACI

Kanadski softveraši otvaraju razvojni centar u Hrvatskoj, zapošljavaju 40 djelatnika

17.04.2020 u 13:22

Bionic
Reading

Za ured u Zagrebu, koji bi trebao biti otvoren početkom svibnja, traže pretežno inženjere koji dobro poznaju programski jezik Python te rad s podacima i servisima u računalnom oblaku

Kanadska tvrtka FreshBooks planira otvaranje razvojnog centra u Hrvatskoj.

FreshBooks je računovodstveni softver u računalnom oblaku, prilagođen potrebama malih i srednjih poduzetnika koji znatno olakšava poslove knjigovodstva, upravljanja fakturama, izvješćima i slično. Servis je moguće koristiti od kuće ili iz ureda.

ljudska psihologija

Devet neobičnih kvaliteta posjeduju samo inteligentni ljudi. Jeste li i vi među njima?

Pogledaj galeriju

Tvrtku je 2004. godine u Torontu osnovao Mike McDerment. Najveći broj korisnika ima u SAD-u i Kanadi. Prema podacima same tvrtke, njihove je usluge dosad koristilo oko 20 milijuna ljudi u 160 država.

Jedan razvojni centar već je aktivan u Amsterdamu u Nizozemskoj. U razvojnom centru u Zagrebu bi se trebali baviti unaprijeđivanjem platforme i prilagođavanjem potrebama korisnika. Hrvatska je odabrana zbog potencijala i kulture, kao i zbog toga što iz Zagreba postoji izravan let za Toronto u ljetnoj polovici godine.

Ipak, FreshBooks još neko vrijeme neće biti dostupan na hrvatskom tržištu zbog prilagodbe lokalnim zakonima.

Kako je tportalu rekao Oliver Fisher, viši dopredsjednik za inženjerstvo u FreshBooksu, razvojni centar u Zagrebu bit će otvoren početkom svibnja ove godine.

Tijekom prve godine rada u planu je zapošljavanje 40 djelatnika, pretežno inženjera koji dobro poznaju programski jezik Python te rad s podacima i servisima u računalnom oblaku.

Fisher je, sudeći prema njegovom profilu na poslovnoj mreži LinkedIn, prije FreshBooksa radio za Shopify, Google i Microsoft, između ostalih.