MALO DRUKČIJI RAZGOVORI

Kako to izgleda kada političar na pitanja mora odgovarati isključivo emotikonima?

02.10.2017 u 07:57

Bionic
Reading

Parlamentarni izbori u Austriji svakim su danom sve bliži, a online časopis Kleine Zeitung odlučio je zabaviti čitateljstvo krajnje neobičnim političkim intervjuom

Umjesto da provode standardne političke intervjue, članovi redakcije austrijskog Kleine Zeitunga odlučili su glavne ljude stranaka ispitati na krajnje neobičan način. Pitanja koja im postavljaju ne razlikuju se od onih u prosječnom intervjuu, no odgovori koje im kandidati šalju moraju biti 'bez riječi'. Političari umjesto opširnih odgovora, naime, moraju odgovarati koristeći isključivo emotikone.

Zahvaljujući velikom broju slikovnih znakova, ovotjedni kandidat koji sudjeluje u intervjuu nije imao problema s komuniciranjem. Šefu ÖVP-a i kandidatu za premijera Sebastianu Kurzu pri komuniciranju emotikonima definitivno u prilog ide titula jednog od najmlađih austrijskih političara. Kurz je, podsjetimo, u 27. godini života izabran za ministra vanjskih poslova i integracije i tu funkciju vrši od 2013. U svibnju 2017. postigao je veliku stvar - izabran je za predsjednika Austrijske narodne stranke (ÖVP).

Obična pitanja, neobični odgovori

Neki od najzanimljivijih odgovora dosad intervjuiranih kandidata uključuju Matthiasa Strolza (Neos) koji je svoju stranku opisao emotikonom jednoroga, dok je Peter Pilz najistaknutije kandidate konkurentskih stranaka opisao kao pudle.

Kada su Kurza pitali za zdravlje i raspoloženje, odgovorio je s ikonom 'top', a na pitanje voli li emotikone reagirao je prilično pozitivno.

Kurza je uredništvo Kleine Zeitunga pitalo za raspoloženje, mišljenje o drugim kandidatima, kao i o slobodnom vremenu koje mu preostaje nakon dugog dana na poslu. Razgovarali su čak i o stvarima koje najviše voli u predizbornoj kampanji, kao i onima koje voli najmanje.

Cijeli intervju ne dodiruje se s teškim političkim temama, već na zabavan način daje introspektivu u načela koje Kurz i njegova stranka unose u igru. Kleine Zeitung je do danas odradio intervjue sa Heinz-Christianom StracheomMatthiasom StrolzomPeterom Pilzom.

Tko zna, možda nakon ovog intervjua Kurz dobije i vlastiti emotikon. Nama preostaje da se zapitamo na što bi ličili intervjui emotikonima s našim istaknutim političarima.