ODLIČNA PRODAJA

Kako su Pokemoni Nintendu dali vjetar u leđa

03.02.2017 u 11:43

Bionic
Reading

Japanska tvrtka ostvarila je rast veći od očekivanog tijekom svog trećeg fiskalnog kvartala (zaključno s 31. prosincem). Predsjednik Nintenda Tatsumi Kimishima pozitivan je rezultat pripisao rastu Pokemona

Nintendo je isporučio više od 14,69 milijuna primjeraka novih igara za igraću konzolu 3DS Pokemon Sun i Pokemon Moon, a prodali su više od 13 milijuna primjeraka, što je značajno bolje od prethodnih naslova. Vjerojatno je to u velikoj mjeri posljedica globalne popularnosti igre za mobitele Pokemon Go, koja je Nianticu, Pokemon Company i Nintendu donijela više od milijarde dolara.

'Igre iz serijala Pokemon obično dugo ostaju u prodaji na tržištima Sjedinjenih Država i Europe. Nadamo se kako će to biti slučaj i s Pokemon Sun te Pokemon Moon', rekao je Tatsumi Kimishima.

Iz Nintenda su objavili kako imaju povećani udio igrača starih između 20 i 30 godina u odnosu na prethodne naslove. To je važno jer će upravo tu demografsku skupinu najviše ciljati s novom konzolom Nintendo Switch, najavljenom za 3. ožujka.

Ukupno su prodali 62 milijuna konzola 3DS u šest godina. Kimishimi vjeruje kako Switch neće kanibalizirati prodaju 3DS-a jer je riječ o različitim proizvodima iz različitih cjenovnih kategorija.

Oko 17 posto igrača Pokemona Sun i Moon isprobali su Pokemone na 3DS-u po prvi put, što u Nintendu pripisuju globalnoj popularnosti Pokemona Go, kao i obilježavanju 20. godišnjice Pokemona tijekom prošle godine.

Osim što je u šest mjeseci ostvario 950 milijuna dolara prihoda za Nintendo, Pokemon Go pomogao je i u prodaji hardvera: tijekom trećeg kvartala prodaja 3DS-a je rasla, naspram pada u prethodna dva tromjesječja.

Super Mario Maker, objavljen u prosincu prošle godine u Japanu, i dalje se dobro prodaje. Očekuje se kako će uskoro zabilježiti i milijuntog kupca. Super Mario Run preuzet je više od 78 milijuna puta u 181 zemlji svijeta, s uzlaznim trendom kupovine cijele igre.

Više: Venture Beat