zanimljiv trik

Kako pregledavati poruke u Gmailu bez interneta? Postoji način, ali...

29.11.2021 u 10:44

Bionic
Reading

Ovaj zanimljiv trik za popularnu internetsku uslugu zahtijeva pristup administratorskom računu koji ne spada u domenu Gmail

U Gmailu je moguće čitati poruke i bez spajanja na internet, no za to će vam trebati administratorski račun u Google Workspaceu koji će korisnicima omogućiti čitanje, pisanje, pretragu, brisanje i označivanje poruka. Kasnije, kad se internet opet vrati, Gmail će se automatski ažurirati te poslati poruke iz izlaznog kaslića i preuzeti nove poruke u dolazni kaslić.

Trebat će vam administratorski račun

Gmail prema osnovnim postavkama pohranjuje prošlih 30 dana poruka, zajedno s njihovim privicima. Mape Spam i Trash se ne pohranjuju. Prije nego što počnete uživati u ovim pogodnostima, trebat ćete administratorski profil i Chrome 61 ili kasniji. Morat ćete imati karticu s otvorenom Gmailom, a administrator će morati omogućiti Gmail bez internetske veze u konzoli za administratore.

Prvo što morate napraviti je prijaviti se kao administrator. Ako nemate pristup ovoj opciji, mogućnost rada offline nije dostupna. Napominjemo da administratorski račun ne smije biti vezan uz adresu iz domene Gmail. Nakon što ste pristupili konzoli, uđite u Apps > Google Workspace> Gmail > User settings kako biste uredili korisničke postavke. Tamo skrolajte do stavke Gmail web offline i tamo aktivirajte ju i nakon toga pohranite promjene postavki klikom na Save.

Ostatak je na korisnicima

Nakon što ste promijenili postavke, one će postati aktivne za vašu radnu skupinu unutar sljedeća 24 sata. Nakon toga će korisnici novu opciju morati uključiti.

To se radi tako da se u ulaznom kasliću uđe u postavke klikom na Settings i klikom na karticu za rad bez internetske veze gdje se opcija mora aktivirati.

Pod opcijom Security birajte jednu od stavki za rad sa sadržajem dok niste spojeni na internet, ako te stavke prije vas nije uredio admin. Imate mogućnost zadržavanja podataka na računalu ili brisanje istih nakon odjave s računa. Nakon izbora birajte čuvanje opcija klikom na Save.

Kako otvoriti Gmail dok niste spojeni na internet?

Postoje dva načina. Prvi je spremanje adrese za Inbox, a drugi je učitavanje stranice Gmail preko adrese mail.google.com.