RUŠI REKORDE

Kako odvesti 3545 km na motoru u 24 sata? Uz pomoć katetera, naravno!

19.02.2017 u 09:46

Bionic
Reading

Američki motociklist pokušati će sam odvoziti 3545 kilometara na motoru u 24 sata, a zaustavljati će se jedino kako bi točio gorivo te mijenjao gume

Za tjedan i pol Amerikanac Carl Reese će si staviti kateter, sjesti na BMW K 1600 GT, pokrenuti hrpu video opreme i GPS lokatora, staviti kacigu i pokušati voziti više od 3545 km u razmaku od 24 sata.  Ponizni zanatlija po danu, Reese provodi svoje slobodno vrijeme i troši novac na vožnje izdržljivosti. On je trenutni neslužbeni nositelj jednog od najvažnijih rekorda povijesti - solo “Cannonball" utrke na motoru od LA do New Yorka - 38-sati i 49-minuta, u potpunosti nezakonita vožnja koju Guinnessova knjiga rekorda nije dotaknula od 1966. godine. 

Carl Reese pokušati će voziti motocikl 24 sata Autor: Carl Reese

Ali Reese vidi ovo kao najveći izazov s kojim se ikada suočio. Solo vožnja motocikla sa snimanom udaljenošću od 24 sata je još jedna vrsta zvjerstva sveukupno. Vožnja po monotonoj 13,7 km stazi sa samo kilometrima ravnog i nježnog cijeli dan, zahtijevat će nadljudsku fizičku izdržljivost i mentalnu jasnoću.  Nema prometa, policije ili cestarine mostova da ga uspore jer mu je Continental ustupio svoju testnu stazu u Texasu, a zbog toga će ga pratiti i Guinness. Da obori rekord, morat će održavati prosječnu brzinu veću 137 km/h, uključujući čak i točenje goriva i promjenu guma.