PRIPREMITE SITNIŠ

Kaciga za virtualnu stvarnost Oculus Rift stigla je u Europu!

20.09.2016 u 19:41

Bionic
Reading

Svi entuzijasti unutar Europske unije željni virtualne stvarnosti od danas se mogu domoći popularne Oculusove kacige za VR

Facebookova kaciga za virtualnu stvarnost od danas je službeno dostupna za kupnju diljem dućana unutar EU-a. Njena cijena kreće se oko 5500 kuna te je u startu dostupna samo u nekim poznatijim dućanima poput Amazona ili Harrodsa. Facebook je obećao kako će Oculus Rift biti dostupan u većem broju dućana već nekoliko dana nakon izlaska.

Oculus Rift dolazi u paketu s 'velikim brojem besplatnih filmova u 3D-u koje je moguće downloadati, kao i s platformskom igrom Lucky's Tale. Druge demonstracije koje kupci dobivaju uključuju virtualnu šetnju planinom pod imenom The Climb, film u VR-u Henry, 'egzotično planetarno iskustvo' Farlands, kao i uvodnu aplikaciju Oculus Dreamdeck'.

'Virtualna stvarnost smatra se novom računalnom platformom s više od sto igara i iskustava na Riftu, kao i više od trideset naslova koji bi trebali stići ove godine, stoga je lako zaključiti kako je ovo najbolje vrijeme za uskakanje u VR', piše u službenoj izjavi iz Facebooka. 'Od imerzivnih virtualnih svjetova Minecrafta pa sve do futurističke pucačine Damaged Core, doista imamo velik broj naslova za svakog.'

699 eura, koliko ćemo morati smisliti planiramo li se baciti u VR, nije mali iznos. Također, prije nego što s busenom novčanica u svakoj ruci krenete prema obližnjem dućanu hardvera predlažemo da ovom aplikacijom testirate računalo. Postoje šanse, naime, da hardver kojim raspolažete ne može podnijeti zahtjeve popularne kacige za VR.