TEHNO SAVJETI

Još muku mučite s eurima? Evo kako ih na iPhoneu možete brzo preračunati

13.03.2023 u 13:53

Bionic
Reading

iPhone sadrži niz alata uz pomoću kojih se možete na brzinu snaći u metežu preračunavanja jedne valute u druge. Pokazat ćemo vam kako

Bez obzira putujete li često, bavite se ulaganjima ili vam jednostavno do danas nije sjeo prelazak na euro, naći ćete se u situaciji gdje želite jednu valutu preračunati u drugu. Ako koristite iPhone, taj proces je jednostavan te, što je najvažnije, možete ga odraditi na nekoliko različitih načina.

Iskoristite Live Text

Appleova značajka Live Text pojednostavljuje različite svakodnevne stvari koje radite na iPhoneu, a jedna od njih je automatska tečajna lista. Live Text radi i unutar aplikacije Camera, kao i velikim brojem aplikacija treće strane.

Stoga, zavisno o tome želite li konvertirati valutu u pravom svijetu ili iz fotografije, videa ili teksta, bit će vam od koristi da isprobate ovu metodu. Na primjer, ako želite s ploče sa cijenom iz eura prebaciti eure u kune, to možete unutar aplikacije Camera, piše Makeuseof.

Ovtorite aplikaciju Camera, usmjerite svoj uređaj prema pločici sa cijenom i pritisnite na cijenu kako biste se na nju fokusirali. Približite se cilju ili ga zumirajte kako bi stao u žuti ovkir i nakon što program prepozna tekst, birajte ikonu Live Text u donjem desnom kutu prikaza. Kad Live Text prikaže ikonu za preračun valute, birajte je kako biste vidjeli cijenu u nekoj drugoj.

  • +6
iPhone 14 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

S druge strane, ako se iznos koji želite preračunati pojavi unutar aplikacije, konverziju možete odraditi odmah. Samo dugo pritisnite na iznos s valutom da je izaberete i u izborniku birajte > sve dok ne vidite iznos u valuti koju tražite (u ovom slučaju kune).

Preračunajte valute na iPhoneu uz pomoć Spotlight pretraživanja

Ako vaš iPhone ne podržava Live Text ili želite pouzdaniju metodu preračuna, uvijek to možete pomoću Spotlight pretraživanja. Da biste pretraživali pomoću ove metode, prvo povucite s vrha ekrana ili zaključanog telefona i dobit ćete polje za pretragu. Dugo pritisnite na traku za pretragu i zalijepite iznos koji ste tražili ili samo upišite iznos koji želite preračunati.

Ako želite izračunati koliko neka cijena u eurima iznosi u kunama, upišite iznos poput 100 eur kuna gdje prvo upisujete iznos u stranoj valuti i onda u domaćoj. U posebnom ćete okviru potom vidjeti koliko 100 eura iznosi u kunama. Ako ne upišete kune kao valutu, Spotlight pretraga će odraditi preračun i prikazati iznos u valuti koja je glavna na vašem iPhoneu.