ZANIMLJIVA ZNAČAJKA

Još jedna novost: Apple Watch će paziti jeste li temeljito oprali ruke

23.06.2020 u 13:44

Bionic
Reading

U novom izdanju operativnog sustava za Appleove pametne satove je i značajka koja će tom uređaju omogućiti prepoznavanje trenutka kad počnete prati ruke i odbrojavanje do odgovarajuće duljine trajanja

Korisnici pametnog sata Apple Watch uskoro će se moći na njega osloniti u procjeni peru li ruke dovoljno dugo kako bi pomogli u suzbijanju širenja pandemije koronavirusa.

U sklopu predstavljanja niza softverskih noviteta za operativni sustav WatchOS 7 tijekom konferencije Worldwide Developers (WWDC) imali smo priliku vidjeti i značajku koja će Appleovom pametnom satu omogućiti otkrivanje pere li osoba koja ga nosi ruke.

Kad ustanovi kako je tomu tako, Apple Watch će aktivirati odbrojavanje do 20 sekundi, što je duljina trajanja pranja ruku koju preporučuju zdravstveni stručnjaci.

Pranje ruku je i inače važno za održavanje higijene, ali je po izbijanju pandemije koronavirusa postalo još bitnije.

Kako će Apple Watch znati perete li ruke ili ne? Pa, koristit će senzore pokreta i zvukove kako bi prikupio informacije o tome.

I još će zavibrirati po isteku 20 sekundi, tako da ne morate stalno pogledavati na njega već možete u miru temeljito oprati ruke, piše Business Insider.

WatchOS 7 bi trebao biti lansiran tijekom jeseni, skupa s novim modelima pametnih telefona iPhone i drugim hardverom. Apple je također tijekom WWDC-a predstavio hrpu drugih noviteta, o čemu smo već pisali.