TEMPLE DROP - THE MAYAS

Još jedna domaća igra kreće u pohod na svijet

10.08.2015 u 12:28

Bionic
Reading

Braća Marko i Ilija Perić s izradom aplikacija počeli su se baviti prije devet mjeseci. Besplatnu igru koju već nude u AppStoreu i Googleovom Playu razvili su za mjesec dana

'Temple Drop - The Mayas' igra je namijenjena vlasnicima uređaja pogonjenih operativnim sustavima Android i iOS. Drugi je uradak braće Perić - Marka (20) i Ilije (18).

S izradom aplikacija počeli su se baviti prije devet mjeseci. Za prvu igru im je, kažu, trebalo nešto više od dva mjeseca rada, usporedno sa školskim (Ilija je tada završavao srednju školu, planira upisati ekonomiju) i studentskim obvezama (Marko je student zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva).

Prikupljeno znanje i iskustvo iskoristili su za razvoj druge igre, koja je nastala za upola kraće vrijeme (četiri tjedna). Sama po sebi, igra ne donosi ništa revolucionarno novo ili drukčije. No, zanimljivo je kako su braća Perić, kako kažu, sve potrebno razvili samostalno, od grafike i računalnog koda do promotivne web stranice.


Cilj igre je propasti što dublje u zemlju i pritom skupiti što više novčića, pa tim novcem nadograđivati supermoći i kupovati nove likove. Osim što putem nailazite na razne prepreke (bombe, šiljci ...), također morate pobjeći od zida koji zatvara hram i koji postaje sve bržim kako igra traje. Video zapis svoje igre možete podijeliti s prijateljima putem društvenih mreža.

Za izradu igre korišten je Unity3D, a za grafička rješenja Adobe Photoshop i Illustrator.

'Temple Drop - The Mayas' potražite na AppStoreu i Playu

Temple Drop - The Mayas Trailer