TEHNO SAVJETI

Jeste li znali da Google možete pretraživati rukopisom?

07.05.2018 u 09:16

Bionic
Reading

Mnogi korisnici interneta, pogotovo oni starije generacije, puno brže pišu nego što tipkaju, čemu je Google doskočio uvođenjem opcije za prepoznavanje rukopisa. Evo kako ju možete koristiti i vi

Spadate li među one korisnike računala i smartfona koji pišu brže nego što tipkaju? Onda definitivno trebate isprobati ovu značajku Google pretrage. Da budemo jasni, prepoznavanje rukopisa u sklopu Googlea postoji već šest godina, što ne znači ništa loše ako ga koristite u 2018.

Handwrite za pretraživanje weba omogućuje vam da pišete bilo gdje na ekranu dok ste na Google.com. Ne postoji posebna rubrika ili polje - sve što trebate je aktivirati značajku u postavkama Googlea.

Kako ga aktivirati?

Za aktiviranje ove značajke ne treba vam neki određeni preglednik - sve je podesivo unutar samih postavki Googlea. Prvo što trebate napraviti je posjetiti Google i na dnu tapnuti na postavke iliti Settings.

  • Nakon toga odite do stavke rukopis ili Handwrite.
  • Tapnite i izaberite 'uključi', odnosno Enable. Ako vam ikad dosadi, uvijek ju možete isključiti tapom na Disable.
  • Spustite se na dno stranice i tamo tapnite na Save. Ponovno učitajte stranicu i vidjet ćete ikonu za Handwrite odnosno pisanje rukom smještenu u donji desni dio ekrana.

MORE PODATAKA

Što sve Facebook i Google znaju o vama? Pogledajte sami

Pogledaj galeriju

Kako funkcionira?

Sve što sad trebate napraviti je napisati ono što želite pretraživati - bilo gdje na ekranu! Vaš krasopis će se nakon toga pokazati u rubrici za pretragu, što znači da samo morate još tapnuti na 'pretraži' kako biste dovršili pretragu. Handwrite također podržava predviđanje teksta. Prema se radi o moćnom alatu, valja naglasiti da ga je itekako moguće zbuniti. Primjerice, ako upišete O (slovo), računalo će ga možda prepoznati kao 0 (broj). U tom ćete slučaju dobiti popis opcija na dnu ekrana.

Pet novih Androida koji su nas totalno zaintrigirali Izvor: Twitter / Autor: Evan Blass

Makar se radi o značajki koja će najviše oduševiti korisnike 'opremljene' digitalnim olovkama i lijepim rukopisom, Google tvrdi da se ne radi o zasebnoj značajki, već nečemu što olakšava svakodnevnu pretragu.