promjene na zidu

Jeste li primijetili nešto novo na Facebooku? Uskoro ćete sigurno

06.10.2022 u 08:58

Bionic
Reading

Ekipa Mete, koja stoji iza Facebooka, konstantno radi na unapređenju svoje društvene mreže, a novost koja uskoro stiže svima dodatna je mogućnost prilagođavanja onog što ćete vidjeti na svom zidu

Uz objave vaših prijatelja, grupa i stranica, Facebook vam povremeno preporučuje postove kreatora i zajednica za koje možda niste znali, a mogli bi vam biti interesantni. Ono što vidite u svom Feedu jedinstveno je prilagođeno vašim interesima putem strojnog učenja i umjetne inteligencije, no sada postaje još bolje.

Prema objavi iz Mete, uskoro ćete vidjeti nove načine za prilagodbu onoga što vidite u svom Feedu tako da možete odabrati što vam je najrelevantnije. Sada možete odabrati Prikaži više ili Prikaži manje na pojedinim objavama ljudi i zajednica s kojima ste povezani, kao i objavama koje vam preporučuje Facebook. Odabirom Prikaži više privremeno će se povećati ocjena poretka za tu objavu i objave poput nje. Ako pak odaberete Prikaži manje, privremeno ćete smanjiti njegovu ocjenu u poretku. Nudeći više načina za uključivanje izravnih povratnih informacija u rangiranje feedova, u Facebooku čine sustave umjetne inteligencije pametnijima i 'osjetljivijima'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Meta

Uskoro ćete moći odabrati Prikaži više ili Prikaži manje na objavama dodirom na izbornik s tri točkice u gornjem desnom kutu, a testiraju ovu mogućnost i u Reelsu.

Mogućnosti poput ovih mogu vam pomoći da otkrijete više sadržaja koji vam je vrijedan, a sve kako biste vidjeli više sadržaja koji želite, a manje onoga koji ne želite. Objavu Mete možete pronaći na ovom linku.