NOVE MOGUĆNOSTI

Je li vrijeme za pametnu prtljagu? Pogledajte što sve može ovih pet modela

03.08.2017 u 09:04

Bionic
Reading

Želite prijenosni punjač? Bluetooth mogućnosti? GPS sustav u kovčegu? Donosimo pet pametnih kovčega koji pokazuju da je budućnost stigla

Kovčeg je uvijek bio samo to, kovčeg. Osim što se dobio kotačiće da ga ne moramo posvuda nositi, ništa posebno se s našom prtljagom već desetljećima ne događa. No slijedećih par kovčega prozvani su 'pametnom prtljagom' upravo zbog svojih funkcija.

Želite prijenosni punjač? Bluetooth mogućnosti? GPS sustav u kovčegu? Donosimo pet pametnih kovčega koji pokazuju da je budućnost stigla. 

Bluesmart

Ovaj kovčeg će se zaključati ako se previše udaljite od njega, ima ugrađeni punjač za sve vaše elektroničke uređaje, a ima i ugrađen sustav za mjerenje težine pa se njegova težina pojavljuje na zaslonu vlasnikova pametnog mobilnog telefona. Tvrtka Bluesmart dizajnirala je liniju prtljage koju kontrolirate uz pomoć aplikacije. Tu vam je sve što trebate, od samog planiranja puta, do informacija o tome gdje se vaš kovčeg nalazi. Nakon što su izbacili prvu liniju kovčega, čiji su novac prikupili putem Indiegogo kampanje, vratili su se s drugom generacijom proizvoda - još četiri pametne torbe. Torbu za Check-in, manji kovčeg za prostor iznad glave, torbu za laptop te malenu torbicu. 

Space Case 1

Američka tvrtka Planet Traveler nudi 'internetski opremljen kovčeg' za svjetskog putnika. Može se otvarati i zatvarati uz korištenje biometrijskog otiska prsta, a ima i ugrađen Bluetooth spiker za puštanje glazbe ili telefonske pozive. Također dolazi uz svoju aplikaciju, koja između ostalog služi kao servis za pomoć koji, na primjer, obavještava o otvaranju izlaza na aerodromima. Planet Traveler su započeli jednostavnom kampanjom putem Kickstartera, koja je itekako premašila svoj cilja, a sada uz SC1 planiraju i Space Case L koji bi trebao biti dostupan u studenom. 

Izvor: Promo fotografije / Autor: Space Case 1

Horizn Studios H modeli

Ne bi li bilo super kad bi vas vaš novčanik nekako obavijestio kad se malo previše udaljite od njega? Uz pomoć Horizn Studios njihovih pametnih modela, moći ćete se spojiti Bluetoothom na vaš novčanik ili bilo koji dio prtljage. Ako se udaljite više od 30 metara, smarfton će aktivirati alarm. 'Naš cilj je učiniti putovanje komotnijim i bezbrižnim', kaže osnivač Stefan Holwe. Osim toga, ako ste nervozni oko puta, slobodno se obratite Horizn Travel asistentu, kojeg možete dobiti 27/7 putem SMS-a ili emaila. 

Geotrakr

Vjerojatno ste čuli za Samsonite, najveći svjetski brend za prtljagu. No jeste li znali da i oni imaju svoju varijantu pametne prtljage? Jedna zanimljiva stvar oko ovog kofera je ugrađeni brzinomjer koji omogućuje kovčegu da prepozna kada je u tijeku let te da se isključi kako ne bi ometao elektroniku zrakoplova. Njegova baterija traje 15 dana, tako da nemojte zaboraviti ponijeti punjač na vaš put! Nažalost, dostupan je samo na tržištu SAD-a.

Delsey Pluggage

Iako još nije izašao na tržište, na jesen možemo očekivati da će i Delsey, drugi najveći svjetski proizvođač kofera, staviti svoju verziju 'pametne prtljage' na tržište. Osim aplikacije kojom će korisnici moći vidjeti kad im kofer dođe na traku za prtljagu, još jedan novitet je i čitač otiska prsta koji će moći raspoznati 30 različitih otisaka.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Delsey