VRATIO SE HARAMBE

Je li to Elon Musk postao reper?

01.04.2019 u 11:40

Bionic
Reading

Da, znamo, 1. travnja je, ali... Američki milijarder navodno je na servisu Soundcloud objavio pjesmu u kojoj repa o Harambeu, gorili ubijenom prije skoro tri godine

Elon Musk tvitnuo je poveznicu na pjesmu o Harambeu, objavljenu pod nepostojećom rap etiketom Emo G.

Podsjetimo, sedamnaestogodišnjeg mužjaka ugrožene vrste primata, srebrnoleđeg nizinskog gorile, ustrijelili su 2016. godine pripadnici osiguranja zoološkog vrta u Sjedinjenim Državama jer su procijenili da je život četverogodišnjeg dječaka koji se probio kroz osiguranje i upao u stanište velikih majmuna bio ozbiljno ugrožen. Kriza je trajala desetak minuta prije nego što je gorila ubijen jednim hicem iz puške.

Oko tog se slučaja digla poprilična prašina, a nesretni je Harambe završio kao viralna senzacija i u bezbrojnim internetskim memovima.

12 CITATA

Ovako Elon Musk vidi budućnost Zemlje i čovječanstva

Pogledaj galeriju

Teško je reći što je bizarnije - to što Musk repa ili tema i tekst pjesme koju navodno supotpisuju Caroline Polachek i Yung Lake, dok su za produkciju bili zaduženi BloodPop.

Tviteraši su ga zatrpali očekivano velikom količinom raznovrsnih komentara.

Je li riječ o prvotravanjskoj šali? Možda jest, možda i nije. Musk je poznat ne samo po tome što povremeno objavljuje bizarne tvitove, već je i u sukobu s američkom regulatornom agencijom Securities and Exchange Commission (SEC) zbog netočnih tvitova o tvrtci Tesla.

Za četvrtak, 4. travnja, zakazano je ročište tijekom kojeg sudac treba odrediti je li se Musk ogriješio o sporazum sa SEC-om nakon što je dogovorena i potpisana nagodba. Proglase li ga krivim mogao bi ponovno platiti globu, dobiti nova ograničenja u korištenju društvenih medija, pa čak možda i uklonjen s pozicije izvršnog direktora Tesle.