SVE U ISTI KOŠ

Je li moguće? Facebook planira spojiti Messenger, WhatsApp i Instagram

31.01.2019 u 10:25

Bionic
Reading

Facebook planira spojiti Messenger, WhatsApp i Instagarm u jednu platformu. Podsjećamo, sve tri aplikacije su u vlasništu Zuckerbergove kompanije, no trenutno funkcioniraju odvojeno

Facebook je nekad davno napravio Messenger, no s vremenom se domogao nekoliko drugih aplikacija poput WhatsAppa i Instagrama, što znači da svaka od spomenutih aplikacija funkcionira autonomno - barem za sad.

Ako se plan kojeg je navodno zakuhao sam osnivač Facebooka Mark Zuckerberg obistini, sve tri aplikacije koristit će istu tehnologiju, što znači da ćemo moći, primjerice, poslati poruku iz WhatsAppa u Messenger bez prelaženja u drugu aplikaciju.

MALO DISKRECIJE

Mislite da vas prate? Evo kako možete privatno surfati u Chromeu i Firefoxu

Pogledaj galeriju

Sve u jednom

New York Times u najnovijem izvješću tvrdi da Mark Zuckerberg planira spojiti Facebookove aplikacije za slanje poruka. Sve tri aplikacije i dalje će, naglašavaju, ostati autonomne, no spajat će ih ista tehnološka pozadina. Drugim riječima, WhatsApp, Messenger i Instagram će moći kvalitetnije 'surađivati'.

Prema službenoj izjavi, Facebook 'radi na enkriptiranju poruka u drugim aplikacijama pored WhatsAppa te razmišljaju o pojednostavljivanju sučelja pomoću kojeg ćete lakše komunicirati s prijateljima i obitelji koji nisu nužno na vašoj društvenoj mreži'.

Facebook je nakon toga dodao da želi 'izgraditi najbolje iskustvo komunikacije na tržištu - ono koje je brzo, jednostavno, pouzdano i privatno'. Za to će najlakše biti jednostavno spojiti Messenger WhatsApp i Instagram. Plan je trenutno u ranim stadijima, a cilj je sve objediniti do početka 2020. U svakom slučaju, mijenjanje Instagrama, Messengera i WhatsAppa tražit će jako puno rada i truda.

Cilj? Zarada, naravno

Spajanje tri aplikacije čini se kao vrlo dobar plan za Facebook. Ako će Messenger, WhatsApp i Instagram raditi zajedno, ljudi će radije ostajati u Facebookovom ekosustavu, što znači da će Facebook zaraditi više novca.