NIŠTA OD SELFIEJA ZASAD

Japanska carska obitelj pridružila se Instagramu

04.04.2024 u 08:49

Bionic
Reading

Japanska carska obitelj od ponedjeljka 1. travnja je na Instagramu, ali nije vjerojatno da će se na službenom profilu naći mjesta za selfije

Prve objave su službene fotografije i videozapisi cara Naruhita i carice Masako s nedavnih javnih nastupa. Unatoč tome, više od 670.000 korisnika prati profil Imperial Household Agency (IHA), odnosno kunaicho_jp.

Dolaskom na društvene mreže, institucija se nada da će potaknuti zanimanje među mlađim generacijama o radu carske obitelji, potvrdio je glasnogovornik IHA-e za AFP. No objave sadrže samo strogo činjenične opise o caru, od susreta sa stranim dostojanstvenicima do divljenja bonsaiju, uz moderirane komentare.

Profil kunaicho_jp ne prati nijednog drugog korisnika i nije se još upuštao u objavljivanje storyja. 'IHA je na Instagramu! Mislio sam da je prvoaprilska šala!' napisao je korisnik X-a u reakciji na profil.

'Kad sam čuo da je IHA otvorio profil na Instagramu, odmah sam ga provjerio. Ali naravno, car ne bi objavio 'današnji ručak (emoji srca)' ili nešto slično', napisao je drugi korisnik. Neki korisnici našalili su se da je dobro što su odabrali 'civiliziraniji' Instagram umjesto X-a, nekadašnjeg Twittera.