SVE SLUTI NA TO

iPad novitete možda ugledamo već sljedeći tjedan?

14.03.2017 u 15:49

Bionic
Reading

Stranica Mac Rumors ovih dana se pozvala na 'pouzdan izvor' te najavila kako bi Apple već sljedeći tjedan mogao otkriti osvježenja u iPad liniji proizvoda

Osvježenja bi stigla u pravi čas, s obzirom na ranije informacije kako u Appleu nisu zadovoljni padom prodaje svojih tableta iz kvartala u kvartal. 

Analitičari i neimenovani izvori već neko vrijeme govore o zamjeni 9,7-inčnog iPada i 12,9-inčnog iPada Pro s novim verzijama. Hoće li Apple uopće održati posebno događanje za predstavljanje ili će najave stići u obliku priopćenja za javnost veliko je pitanje. To izgledno ovisi koliko će modela iz glasina Cupertino uopće otkriti. 

Apple prema nekim informacijama uistinu planira događanje, i to između 20. i 24. ožujka, no pozivnice još nisu stigle u medijskim krugovima. 

Pored svega, japanski blog Mac Otakara navodi kako valja očekivati 7,9-inčni model koji će zamijeniti sad već dobrano zastarjeli iPad mini 4, iako analitičari Ming-Chi Kuo (KGI Securities) te Blayne Curtis (Barclays) ne spominju takav model. Mac Otakara navodi kako će 7,9-inčni iPad Pro koristiti Smart Connector, a stići će još i s 12-megapikselnom iSight kamericom, te True Tone bljeskalicom i zaslonom poput većih modela. Veća izdanja iPad Pro linije, dijagonala 10,5" i 12,9" pogonit će Appleov A10X čip, dok će manja izdanja koristiti A9X.

Jedna od novih verzija iPada iz glasina trebala bi imati spomenutu dijagonalu od 10,5 inča, a upravo uz nju su vezane i druge informacije oko mogućih odgoda s isporukama. Glasina unutar glasine unutar glasine. Jedno je jasno, Apple će neizbježno osvježiti liniju svojih tableta ove godine, a sve ostalo valja uzeti sa zrnom soli - kao i do sada. 

Via Mac Rumors